Friday, June 18, 2010

Layan Anak-Anak Di Kota Keriangan - End Part

Weeee jangan lah ada yang nak muntah lak tengok sehari dua ni entry cuti-cuti Malaysia family akak ni ek...bukan selalu pun kan...xpa xnak tengok, x kena bayar, nk tengok pun x kena bayar gak..hehee...Okay ni last part kesah cuti -cuti akak anak beranak...Sebelum balik ke Kuantan hari Isnin baru ni, anak-anak mintak naik ke Genting Highlands lak...terutama Najwa yang pergi semasa umur dia 5 tahun dulu dan Aiman mmg x penah pergi lagik...saja je tunggu dia besar gagah camni baru leh naik situ kan...heheee...Najiha dan Abanglong pun sejak kecil tu, last year pulak dah pergi dengan adik akak yg Gombak tu, kebetulan Najwa x sama cuti masa tu...akak n hb pun last sekali pergi masa umur diaorg kecik2 tu laa dan Aiman pun x lahir lagik...huk alaahh..lamanya...mau sesat nnt....hehee. Najwa tu teringin sangat nak naik Space Shot bila tengok gambar Najiha n Abanglong naik tahun lepas...Emm..xpalah, layan la naik sini 10 tahun sekali...keriangan anak2 pun keriangan kita jugak kan...nnt terkilan pulak...So layan la yea...

dah dapat tiket, beratur nak masuk....nasib baik orang x ramai sangat

Hubby tumpang sekaki dengan Aiman naik buaian ni..hehee

Abanglong pulak...

Ni que nak naik mini roller coaster...last-last x jadi sebab pjg sngt que...

Hahaa..ni diaaa...Ratu Ular...berani je Najwa ni beriya2 sgt nak pegang...Aiman x kesaaahhh..hehe

Hehe..junjung ular belaka...iguana tu xda org nk layan lak...eeeeee

Saat yg ditunggu2 sgt...nak naik ke bulan ke apa ke...suka2 hati je diaorg naik Space Shot ni..kita yg duk bawah ni berdebar dada tgk..2nd time for Naiha n Abglong ni..

setelah puas beratur...dah start naik dah ni...

Nunnn haa di atas sana...

dah turun semula daahhh...lega mak abah kat bawah ni..diaorg suka2 jek..

Aiman naik ni je laaa... x kesah kan dik..hehe

posing2 jugakk..





Hehe...family ramai kitaorg naik 2 kete antik ni...si anak dara bawak abahnya...yang anak2 teruna bawak maknyaa...

sonok Aiman dpt tekan minyak ek..

Tengok kabus tebal tu..sejuk gilerr...acara boating semua tertunda..xleh naik...huhuu..missed lagik! Anak2 x kesah pun mende alah ni...mak abah je nak berkayuh cadangnya..hahaha..

Di Beryl's Chocolate House


Ni buku ke cokelat ni? Heheee...

Okaayyy ending of the story....pasni entry masak2 je la pulak...adiosss!!
Jom balik Kuantan....

7 comments:

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

salam k.ummi

ayu ikuti cuti2 kl kak tu..

saje tamo komen..sebab ayu tak dapat pi...wawawwwa

norma(mohd_syafii@yahoo) said...

hai umi
sy silent follower umi.kt kuantan gak(teluk sisek)
nk coment gambar2 umi n family kt titiwangsa tu.cam kt benteng je kan.itulah kita klu g tempat org,taman cam tu jd kenangan padahal kt kuantan pun cam tu gak kan tp tk de lah bergambar sakan.
suka ngan blog n masakan u.Tahniah

hana said...

mak bapak pong tumpang keriangannn! yihaaaa.... eeeee ular tuuuhhhhhhh! geli geleman dah ni hah! huhuuuu

maz said...

kakkkk..adoi ponat btul la...bru je smpai umah ni...waaaa bestnya tgk keriangan kak sklrga kat genting tu...kita pun dah lama jgk xkesana...takpe kak yg mana xnak tgk tu suh p main jauh2...hehe..

yan said...

Saya penah naik roller coaster kat sini taun 1988. masa tu umur dlm 20 taun..Rasa mcm nak mati kat atas tu..Now umur dah 42, rasa jalan terus kot kalau main cam tu lagi..tobat....

Mat Gebu said...

salam kak ummi...
kak, kesian tgk wajah abg masa tengok dari belakang kete antik, macam sedih gitu..mesti ada jantan dok kenyit2 mata dgn akak, tu pasal abg mcm makan hati..hahaha

Ummi said...

Siti Rahayu -
Wkmsalam..hehee..xpa lah x dpt pergi..bayang2kan pun boleh kot rasa keriangannya..hehee..nnt pujuk cik abang pegi eh..

Norma -
Actually akak selalu bawak family, parents and adik2 akak ke Benteng Ktn, TC, Taman Gelora dan Taman Teruntum tu kalau diaorg datang sini..jadi dah jenuh gak la pegi situ..In fact dah naik Ktn River Cruise di waktu malam dan pegi Dinotrek dah pun bila diaorg datang
Ktn nih..hehee..Thanks sudi singgah sini yea Norma..

Hana -
Aah dalam hati mak bapak pun sonok sakan gak tgk anak2 riang kan..bkn selalu...ko xda hati ke nak belit ular tu kat leher? Najwa kata, geli gak bila ular tu menyelar je gerak2..eeeeee

Maz -
Hehe..Maz xyah gi Genting laa..kat sana xda jual langsir mcm Nilai..heheee..ooo sakit kaki ek..xpa nnt pegi lagik..biar putus urat kaki lak..wakakaaa...jeles tauuu..huhuu

Yan -
Ooww ok gak la Yan dah naik, anak2 akak ni naik roller coaster yang kat Berjaya Times Square tu dah 2x, so kat Genting diaorg naik Space Shot dan game yang xda kat Times Square tu je laa..hehe..akak surrender awal2 lg Yan..

Mat Gebu -
Wkmsalam Mat..hahahaa..ko memandai je wat telekan air muka org..cam tok bomoh jek..jantan yg kenyit kat akak semuanya yg otak tak centre la tu..depa mata rabun dan "desperate"..hahahahaa (*syyyttt..kita dua je tau kan)