Thursday, July 1, 2010

Pengat Pisang

Dah lama teringin nak makan pengat pisang...lama x buat...malas nak buat pun ada....tp bila dah teringin tp x mengidam lg la eh...akak buat jugaklah...melayan tekak sendiri....Beli pisang nangka sikit kat pasar malam hari tu....emm puashati buat...xyah resepi la eh, semua org reti buat kan....tu laaa, akak kata dah, akak tengah malas minggu ni sebab kepala duk teringat2 nak pi jalan ke utara sana pulak hantar Najwa weekend ni....heheee

7 comments:

Sueozana said...

Slmlkm ummi...

Ni pengat pisang campur sagu ke..? Sedaap nampaknya... Teringat arwah ibu kak sue yang baru meninggal Ahad lepas, 20/06. Kegemaran arwah la ni.. siap bleh masukkan nasi dlm pengat lagi...

Sedihnya,rindu sgt kat ibu..

ain said...

tengok pengat pisang kak ummi, terigt incident mggu lps, ngadu kat hubby teringin nak mkn pengat pisang. tak sangka pulak hubby dok mencari serata alam tp x jumpa2. suddenly he came to me n said so sorry sbb x dpt carikan pgt pisang. terperanjat saya sbb tak sangka hubby beria2. terharu pulak!

alinac lover said...

resepi xde ke kak??hehe

CT Delima said...

Pengat pisang ni kalau dok campur tepung sikit dalam tu, emmm... hubby makan langsung tak pandang belakang dah K.Ummi... hehehe.

Sabtu ni nak gi Uitm nak bwk kan bubur pulut hitam tuk Along. dia memang suka sangat makan pengat atau bubur ni kak :)

farhana_aziz said...

sedap betul pengat pisang ni.hari tu baru je buat.hehe.memang tak toleh kanan kiri la bila dapat makan pengat pisang.mmg sedap!

MamaFaMi said...

Ala Mi darling, intan payung gunung banang... boh ler resepi. Kita tak pandai buat pengat pisanglah. Tekak ni pun macam ngada-ngada gak nak makan pengat pisang... Kalau kita dok Kuantan, kita tak de ler ngada-ngada minta resepi.. kita mintak terus pengat tu! Hehehe...

Mat Gebu said...

HMMM SEDAPNYAA..I LIKEE PENGAT..UIKK MAMA, AMBOIHH AYAT MENGGODA NAMPAK...GELI AI...SABAU JE AKU