Wednesday, July 28, 2010

Marble Chocolate Cheesecake

Semalam dan hari ni adalah hari yg sungguh memenatkan...kerja ofis melambak, kerja rumah tak penah kurang....yang kurang orang jek...tp keja lain serupa je nak kena buat, huhuuu...nak ronda2 dapur geng bas sekolah pun x sempat....Okaayy ni just nak masukkan menu yang dah pernah akak buat dah....Resepi asal dari blog Kak Liza nih, akak buat masa jamu kat family di kampung sebenarnya...amik gambar pun main nak cepat jek...xdan nak posing cantik2 pun....Nak resepi, klik je di Sini yea...xda idea dah nak cakap, ha tu diaaa..penat sampai xda idea nak cakap...hehehe


10 comments:

fara dean said...

Salam kak ummi..
nk tnya, akak slalu bakar kek api atas ke bawah? suhu brape? sy pkai oven letrik tu je. Ok Thank u

JEFFIEMA said...

salam kak ummi..

sya prnh try resipi lbh kurg mcm ni gak ler @ mmg yg ni kot..?kertas resipi ntah ilang..

nk tny ler 1st trying 2,abis mlekat hmpir 1/2 adunan kat loyang..agak2 knp yah?

Ayu said...

salam kak,
kebetulan betul hari ni
lebih kurang sama entry ya kak!..hehe..cuma mine di steam bake yang akak punya bakar..jangan2 asal usul recipe ni sama cuma my friend tu alter ke apa?..hehehe

Ummi said...

Fara Dean -
Wkmsalam..Owh bakar kek biasanya guna api bawah jek..suhu depends on oven masing2 gak, kalau oven akak tu oven besar gak akak set dlm 165 - 170C camtu jek..

Jeffiema -
Wkmsalam..uiikss melekat ker? Alas tak loyang dengan baking sheet? pada akak, resepi ni paling senang..naik cukup cantik dan senang jek nk tanggalkan dr loyang..lg baik guna loose pan..lg senang..

Ayu -
Wkmsalam..owh sama ek..meh kita tukar la tgk rasa dia sama tak..hehehe, xpa alter pun, janji jadi..tu biasa laa..kan.

MamaFaMi said...

Mi...tak yahlah penat cakap bebanyak. Mi hulur kat kita seloyang kek ni, sudahlah.. ahahaha

izahdaut said...

kak ummi..sian kak ummi kepenatan..aahai kek nih memang sedap..dah lama tak buat..siok makan nih..mmg kena rasa cheese ngan cokelat tu kan

ijan said...

Salam Kak Ummi cayanggg...
Bizi ye akak.. takpe2...slow tarik nafas panjang2 ye.... meh kite suapkan kek marble tu.... hehe... apepun take care ye akak..mmuahh!

Sya Annur said...

hehe... baru buat haritu bwk g rmh kawan. kek ni sng buat, n kompem sdp!

Radzina said...
This comment has been removed by the author.
Ummi Rayyan said...

salam akak,
klw cheese cake & biskut slalu akak bakar api atas ke bawah?