Thursday, July 8, 2010

Blueberry Bun aka Finger Bun Lagi

Okaayy masih lg entry tertunda la yeaa...akak x masak2 sangat lagi minggu ni....mood malas tengah memuncak sebab banyak kerja rumah dengan kain yang melambak sejak balik berjalan2 hari tu..nk dilipat, digosok dan disusun masuk almari...huhuuu...anak2 yang selama cuti semester ni duk "take over" kerja2 tu dah jauh di mata....Roti ni atas permintaan Najwa jugak hari tu...hah! dah habis la kiranyaa...korang tengok je la eh....Asalnya dari Blueberry Finger Bun tp kali ni roti tu agak padat akak susun dalam loyang..so masa bakar tu macam ulat gonggok je berebut2 nak naik ke atas....hahahaa....pastu tergaring sikit la pulak..lantak pi laaaa....nak tengok yang lawoo..pi click kat resepi asal tu eh...ada lebih sikit, akak bulat2kan jek doh tuh...Laaayyyyaaann...

naik tinggi sangat dan padat sgt akak letak..uisshhh...


susunan terlebih padat ni...tu pasal naik berebut2 jek nak duk atas...hehee

7 comments:

MAS ( DUNIAKU ) said...

rajinnya akak meroti,cantik pulak tu roti2 tu..mas ambik 2 ketoi boleh, nak cicah dengan nescafe ni..

MamaFaMi said...

Mi, cicah kopi O sedap ni!

amboii said...

Salam Kenal,
wow lagi interesting kat sini.

ain said...

cantiknya loti akakkkk!!!!

TopsyTurvyMum said...

salam kak ummi,
kemas, molek jer finger bun akak..
pernah buat gak..tak cunn uhuk uhuk!

Liz Rohaizat said...

Ummi ni rajin masak mcm2. rasa nak berguru je. hehe.. disebabkan Ummi la saya jadi rajin masak. terus buat food blog. thanks

admin said...

salam ziarah...

Rxlite Worldwellness - Kecapi Berat Badan Ideal Anda Hari Ini
Resepi Masakan Disini
Internet Radio Live Disini
Download Lagu Disini