Thursday, July 15, 2010

Dari Arau, Perlis ke Padang Besar La Pulak..

Hahaaa..Lepas jek setel hal Najwa, kitaorang pun dah nak berangkat balik...tp alang-alang dah sampai ke Arau tu...x jauh dah nak ke Padang Besar, lebihkurang 29 km je lgk. dari Uitm Arau tuh, apa lagik...memacu ke sana pulak laaa....lebihkurang 20 minit jek dah masuk ke Padang Besar....so layan aje laa yea...akak jalan2 jek...x beli apa, x beli apaa...heheheee....tp x tau la duit luak jugak....apasal eh? hehe

Nampak ladang tebu di area Chuping ni...seluas mata memandang...korang yang duk rebut sangat gula kat kedai xda...meh datang sini..perah tebu sini laaa..hahaa

Memasuki Padang Besar, nampak tu Pejabat Kastam Padang Besar..


Jom masuk sini...kedai pertama yg kami singgah...hari Ahad, x byk sgt kedai dibuka rasanya...

banyaknya perfume.....hubby tu nak pi cari jenama apa....macam2 ada...tp akak bolayan la perfume ni...hahahaha...kita baju dah wangi letak Softlan jek..

Handbag banyaknyaaa...macam2 jenama...tp kan, akak pandang jek...xda rasa nak beli pung...actually xleh snap gambar dlm ni...ni curi2 jek...hehe..Akak beli beg pakaian jek kat sini...wat kenangan...hehee



pilih-pilihhhhh..jangan x pilihhhh...ish x kenan laaaa...xtau nak buat apa kalau beli..haha


hb duk layan jajan je laaa...banyak gak beli..siap dgn beras pulut sana...cantik, bersih jek beras pulutnya, so akak beli la 4 bungkus..2 kilo kot..

nak beli periuk belanga...mai sini..sangat murah...akak beli loyang2 jek..sikit2..hehe




yang atas bukit ni kitaorg xnaik dah laa...dah petang..nak balik dahlaa...lain tahun laa...ok...itu saja laaa...kejap je pi sana...2 jam gitu jek...kul 6 ptg dari Padang Besar, highway pun punyalah byk kereta, mcm orang nak ballik raya...Ya laa, agaknya semua U duk mendaftar masuk dan pengambilan pelajar pada minggu yang sama...hotel pun byk penuh...nak stop kat R n R pun kena tengok2...semua full parking area...adehhhh....akhirnya tiba juga di Gombak, jam 2 pagi...alhamdulillah...

7 comments:

Lady of Leisure said...

salam kak.. hehe kompleks yang macam kat atas bukit tu pun ada macam2 jugak. kain baju, periuk, makanan like kerepek, ikan bilis, kismis, gajus, beras pulut, barangan pengantin, aksesori etc.. beras pulut sana memang cun2, beras pulut putih, beras pulut hitam, bubur chacha, semua bersih2..
letih bershopping, boleh minum air kelapa sambil makan pulut ayam pulak kat sana heheh..

Mat Gebu said...

Pernah pergi kot dulu, tapi sekarang ni tak kuasa laaa,panas kang peluh2 i don like..tapi kan kak, teko antik ada tak jual kat situ..hehehe

kak ina kl said...

salam ummi..wah untung ek anak dara tu dapat keta baru..memang risau klu anak pempuan duk jauh kan..demi keselamatan terpaksalah berkorban.

mana boleh tak luak kalau gi tpt shopping...sikit-sikit pun mesti sambar ek..

ijan said...

Salam Kak Ummi,
Wah pegi jalan2 tuan rumah ni ye.. soping sakan aper... hehe... banyak barang2 kat padang besar tu. Kirim pekasam buleh? hehehe

Budak2 first degree kat arau tu tak dapat hostel ye kak Ummi..semua kena dok rumahsewa ek?

hijriah said...

salam kak ummi,

rugi x naik kompleks atas. atas tu lg byk barang. hehehe

mcm susah ja nk caya org pi pdg besar duit x luak.

^_^

ila haron said...

sebenarnya kompleks atas tu lagi mahal tau..

hana said...

kiter pong tak pegi yg kat atas tuh!! yg bawah pong dh cukup penat nak round! berpoluh ketiok mokcik! yg kat atas tuh kim salam ajer lah!! hihihi....