Thursday, July 22, 2010

Jagung...Jagung...Murah..Murah...Sapa Nak Beli Jagung..

Sapa nak jagung...Pegi ke Rompin sekarang...tengah byk jagung...Hehe..tengah2 hari ni tayang jek jagung yang hubby beli weekend baru ni masa outstation ke Tioman. On the way balik singgah kat area Jangla, Rompin...kat situ ramai la orang jual jagung bila tiba musimnya...kali ni hb beli semua dapat yang cantik2...satu pun xda yang buruk...hb beli 3 ikat, 1 ikat jagung ada 8 tongkol...banyaknyaaa....memang niat nak bagi kat family adik akak jugak...tp still banyak, hb lupa yang kitaorang dah tinggal ber3 beranak je ler...hahahaa....petang tu pi hantar terus kat family adik...takut nnt kecut kering x sedap pulak kan...eloklah bagi tengah baru tu...tengok tangkainya pun mmg baru lepas di potong jek...memang puashati...so tunggulah, kita keluar menu jagung je la pasni...hehe, xpun ku rebus ajek...bakar2 ni Aiman x suka pulak...



ni sebahagiannya...satu beg dah hantar rumah adik..

5 comments:

Sharinginfoz said...

memang sedap jagung rebus ni sekali dengan kulitnya

Azita Zain said...

salam kakummi...
meh anto ke umah sya skit. kakummi mkn ber3 tak abis, kan? hehehe...
saya mmg suka jagung terutama jagung rebus...

K.Nor said...

tak nak beli tp nak pree.. :)

jalilah_jy said...

heheh tgok hana kata jgn buka baju dia maluuu..
ilah teringat 1 teka teki tntang jagung tentu ummi tauuu..hikhikhik...malu nak taipan..
takut tak senang lak kita baca..
silak baju nampak bulu...silak b..nmpak then then..heeee malu nak teruskan..tp itu lah hakikatnya teka teki kita dulu..heheh

ummi buat la kuih talam jagung, bubuq jagung, cucur jagung dll..pelbagai..best...sedap..

zaza@mamaHanin said...

k.ummi..zaza xdan nak p rompin nk beli jagung, tapi semalam sempat jer g taiwan.. bawak balik 5-6 jantung jagung taiwan.. hehehe..