Sunday, July 12, 2009

Yeaaahhh..Dah Dapaatttt "Senangnya Memasak Bersama Chef Hanieliza"

Tadaaaaa...jangan jeleesss...hehe...terkezuuuutt campur seronok akak tau...Kak Liza ni wat surprise hantar buku2 ni sebelum sempat Ummi online duit dulu...muaaahhh, muaaaahhh, terima kasih banyak2 atas kesudian kak liza "courier" dulu buku ni, alhamdulillah selamat diterima pada petang khamis lepas di ofis akak, pastu member2 ofis semua pakatlah duk belek2 buku2 Kak Liza nih..semua diaorang nak pegi cari jugak buku2 ni....Akak pun teruslah call Kak Liza dengan guumbiraaannyaaa...cakap banyak2 terima kasih..insyaAllah nnt Ummi on-line duit Isnin esok ya Kak Liza, igt nak online hari Jumaat lepas, tapi hujan lebat sangat kereta berderet kat bank, susah nak park, tambah pulak kena pergi jemput Najwa kat terminal bas, dah pusing jalan lain pulak...sori lambat sikit Kak Liza...

Apapun Ummi sanjung budi baik Kak Liza sebab x berkira sangat dan sanggup hantar dulu buku2 ni sebelum Ummi online duit dulu...Menurut Kak Liza, dia kena siapkan lagi 9 buah buku resepi lagi..kalau tengok di belakang buku tu, mmg ada lagi 9 tajuk yang masih dalam progress...kiranya now, kak Liza memang tengah kerja keras tu....kita tungguuuuu...moga-moga Kak Liza berjaya menyiapkannya mengikut dateline...Caiyo, caiyoo..Kak Liza...


Antara yang sudah diterbitkan adalah Buku Resepi Ayam, Nasi, Ikan, Kambing, Daging dan Makanan Laut...Setiap buku mempunyai 23 resepi, Kak Liza siap tandatangan dan beri sepatah dua kata semangat lagi pada setiap dalam buku tu..hehe...aiihhh puaslah nak try...dan tengok gambar-gambar dalam buku-buku, bersemangat rasa nak masak2...hehe..x sabar jugak nk try..tunggu eh...

5 comments:

hana said...

waaaaa mmg jelessss!! nnti kongsi kak er resepi yg best2 tuh!! nk tumpang dua kaki! hehehe

amoza said...

hehehe... kak ummi, camne nak beli buku tu ... boleh kasi no. tel kak liza tak...

Mima's Oven said...

salam ummi, waaaah! borong semua nampak... camni mesti hari2 memasak yer? btw terima kaseh yer ummi kerana sudi menjenguk blog saya... saya bukan toke kek, saya suka buat kuih untuk kengkawan bila ada masa tak amek untung pun...heee

ummi said...

Hana -
Hehee..sabor2...ok, nnt mst kongsi punyerrr...don't worry k!

Amoza -
Now menurut kak Liza dah ada di kedai2 buku..kena pergi tengok laa..kalau nk beli melalui kak Liza, tggal pesan kat blog dia k..

Mima's Oven -
wkmsalam...xda buku pun hari2 cari resepi nak masak apa..hehe..waaahh suka buat kuih untuk kengkawan? Eh, akak pun kengkawan jugak ni kan..hehe, baiknya hatiiii.. :D

Khadijah Mohamed said...

ummi...saya pun teringin buku2 nih..
kak liza memang sempoi...masa pergi rumah dia (2004) dia layan best...jenuh makan masakannya..sedap2 belaka...