Friday, December 17, 2010

Kalau Boleh Senang Nak Senang Lagi

Salam.....waaah hujan renyai-renyai dari petang sampai sekarang....ni saja-saja la nak suka-suka cerita jek....Kita kalau duk kat dapur kan...kalau ada la barang yang boleh mempercepatkan kerja kita, tentu suka kan.....dah tu kan, bukan setakat masak jek. Kadang-kadang tengah masak, nak kena layan anak2 nak itu laa..mintak tolong bukak tutup botol la..tolong kupas buah laa...tolong belah laaa....adeeei ni semua boleh terencat kerja-kerja masak yang dah laa mmg semput jek waktu. Ni akak maksudkan akak laaa...

Lama gak dulu akak nampak kat katalog Cosway member ofis akak tentang apple cutter nih...harga pun bukan la mahal sangat...tp dah x ingat dah berapa hengget....hahaa, kalau x silap RM8 ke, RM14...ntaaah lupa betul....tp cukup senang bila ada nih. Basuh buah epal tuh...letak jek tengah2 cutter tuh..tekan buah tu...haa, dah siap terasing empulur epal tuh...tunggu nak ngap masuk molot jek...senang kan...xyah nak terkial2 belah...buang empulur bagaiiii... Ya laaa, wpun hal kecik, tp kalau dah kalut kat dapur...perlu jugak rasanya...ni mesej tuk akak laaa...saja je nak bebel sebelum letak entry, sambil2 editing...hehee..

6 comments:

DiaUmaiNiNaz said...

mmg la sis, da senang nk senang lagi..tu sbb la dinaz jd malas2 ni...

K.Nor said...

nor dah lama ada apple cutter ni, aisyah selalu guna :)

Ummi said...

DiaUmai -
Aah la kan...akak pun mmg ada masa tahap kerajinan merudum..hehe

Nor -
Hehe..Ummi sebenarnya beli dah 5 ke 6 bln sudah dah tu, tu pasal lupa harga...saja2 je letak sini, xda apa nk citer...lg pun terjumpa blk gambar ni..masukkan je laaa..hehee

MAMASYAZA said...

wahhhh kena carilah satu cam ni kat cosway, mudah ajekan

Anonymous said...

kat LENO pon ado..hihi..

Sally said...

hhah Kak Umi..baru semalam kita tengok kat katalog ikea..baru cdg nak pg beli..rupanya kat Leno and cosway pun ada erk..