Sunday, December 12, 2010

Demo Masakan Chef Hanieliza

Salam...Sabtu kelmarin akak dan anak2 dara akak gi terjah Demo Masakan Kak Liza di Kedai Buku POPULAR, Mega Mall Kuantan lagi. Sebelum ni, dah terjah bulan Julai dulu tp akak sorang jek...kali ni saja2 ajak anak2 dara akak tuh, nak pulak diaorg ikut..hehee...Rasa sonok dan ceria dapat jumpa lagi dengan kak Liza ku cayang...Layan je lah gambar2 ni eh...hehe, sonok dapat makan2 lepas tuh..
Tengok lah anak2 dara ku sambil tengok demo sambil tibai eskrem...hehe...Kali ni Kak Liza mempelawa penonton untuk membantu setiap sesi 4 jenis masakan beliau.... Tu dia mangsa pertama, sapa nama eh...lupa laaa, salah seorang follower dan silent reader blog akak jugak...hehe, menu pertama Nasi Goreng Nenas...ngeeeee

Haaa...ni mangsa deraan kedua, ketiga dan keempat tu duk pakai apron....nanti terpercik minyak kat baju lak kan....keh keh keh...xpaaa...godek jangan x godek kan....Menu ke 2, Tauhu Campur, menu ke 3 Sambal Kentang dan menu ke 4, turn akak la tuuu...Salad Telor Hancur....

Waaaaaaaa...kak Liza dera betul kita, hahahaha....terus kena layan ceduk tuk penonton masa makan2 time lak...mari rasa, mari rasa...rugi sapa x rasa...free...hehehee...Yang kelakornya, time demo masak tuh xda la nampak ramai sgt, tp bila makan, adeeeh, dekat 40 lebih org serbu rasanya...sonok je nampak Kak Liza tuh...lakuuuuu...hehe

Weeee..budak tu, x lepas peluang...hahaa, kayuh Najiha, kayuuhhh....Last-last tinggal akak dengan suami kak Liza duk tolong ceduk...hahaha...Kak Liza duk bz tandatangan kat buku yang dibeli oleh penonton2...Tahniah Kak Liza, demo sangat lancar! Apapun, sangat bangga dengan kecekalan dan daya usaha kak Liza bila dilihatkan segala persediaan, peralatan dan bahan-bahan mentah yang diangkut sendiri oleh Kak Liza dan suami yang begitu memberi sokongan...mmg tabik spriiingggg kat Kak Liza nih! Kalau tengokkan segala yang perlu dibuat, weeyyy x sanggup rasanya...huhuu...Sampai jumpa lagi Kak Liza cayang....muaahhh!

9 comments:

hana said...

muahahahaaa hakak rebit kene deraaaa... pehni klu ader lg nk g tutup muka lah pakai purdah ke.. takot ah kakliza dera menggigil paler lutut! kuor peloh betina! kekekeke...

Yatie said...

Salam K.Ummi,
Seronoknya main masak2...rasanya akak pun bakal buat demo masakan gak mcm K.Liza suatu hari nanti...mana taukan..Yatie tetap beri sokongan padu.....hi3..

Ummi said...

Hana, wakakaaa...ko kalau pakai purdah macamana nak makan pastu...silap2 ko buka purdah nak makan, kak Liza nampak terus dia dera ko kemas semua barang2 dia..lg teruk..muahahaha..padan muka ko..nak nyurukss sgt..habis peloh tok nenek kuor...wakakaka

Ummi said...

Yatie -
Wkmsalam...aah main masak2 dgn Chef tersohor...ketar kepala lutut duk dpn orang Yatie oiii...kalau akak, x kuasaaaa...huhuhuu...kena berlatih dgn Kak Liza setahun..hahahaha..adeh..Thanks Yatie..insyaAllah..hahahaha (*mcm mimpi di siang hari la kot..)

aidah said...

Salam Ummi,
memang dah plan nak gi semalam, tapi semalam demam, memang tak larat nak bangun. Bila lah boleh jumpa kak liza lagi agaknya.

ilahjy said...

wahhh bestnyeee dpt jadi tumpuan ramai..amek wap cheffff gituuuuu... tak lama lagi leh jadi pelapis...tahniah ummi.. ilah teringat masa masuk pertandingan masak dan menghias kek di depan org ramai di Ipoh perak dulu..mmg mengigil.. pula tu ising cair masa tghari panas....gelabah habis..hehehe.. semua tgal kenangan...

Rozita said...

bestnya kak..sy x sempat nak gi..suami kena keja..balik umah pun dah kul 5 uwaaa..cam best jek..
ruginya...

nursuraya said...

waaa ni amik berkat chef ni... pasni kite tgk mak anjang lak yg jadi chef.... moga-moga mimpi di siang hari tercapai.. caiyokkkk !!!

azian said...

kak ummi...
sy tak tau lak kat mega mall...
kl tau mesti g dah nih sbb masa tu mmg ade kat kuantan tdo kat swiss garden