Friday, January 23, 2009

Rojak Gelora - Nostalgia Ex-ITMPhg (BUDIMAN)

Aiman makan Rojak Ayam ni...

Ummi n hubby pekena Rojak Mee ni...
Ni menu makan malam kelmarin sebenarnya. Hubby pergi hantar kereta kat bengkel area Kampung Selamat Kuantan ni...pastu dia terus pergi kat gerai rojak ni di Taman Gelora, tapau untuk kitaorang sekali...baiknya hubby..Mungkin dia teringat pasal Sabtu lepas Ummi n family (kebetulan semua ada balik bercuti) datang ke gerai ni nak makan rojak ni..tutup la pulak...dah lama sesangat x pekena....Kuahnya memang sedap, paling sedap yang Ummi pernah makan di Kuantan ni laaa..asal tuan gerai ni adalah orang Kelantan...Biasanya gerai ni ditutup pada hari Jumaat. Tapi Abanglong n Najiha dah pergi KL isnin lepas, Najwa belum cuti lg..now tinggal Ummi, hb n Aiman je laaa...
Rojak Ayam Taman Gelora ni memang femes kepada ITM (now Uitm) Pahang students (BUDIMAN) zaman Ummi dulu (sekitar tahun 1985 - 1988), kira pelanggan tetap kedai ni memang kebanyakkannya budak2 ITM la, x kira la fulltime student ke, out campus ke...dulu kira mahaiii gak laa..RM2.50 sepinggan, now dah RM5.00 rasanya (lupa lak nk tnya hubby semalam). Lagi la mahaiiii..Now kiranya geng BUDIMAN yang luar dari Kuantan mesti rindukan rojak ni...for sure!!!!! Kan, kan...Jadi Ummi nak mintak maaflah kalau ada geng-geng BUDIMAN yang jenguk blog Ummi ni, tangkap leleh pulak...siannyaa....xpa, xpa, nnt datang Kuantan bagitau eh, Ummi belanja k, insyaAllah..

1 comment:

wani said...

ummi,

hmmmmm ... muah... sedapnya....