Wednesday, January 14, 2009

Award dan Tag Dari CikMin

Emm musim dapat award pulak ni..igtkan musim hujan jek..hehee..Kecil tapak tangan, nyiru lebar Ummi tadahkan..dah orang nak bagi kena ambil lah..rezeki jangan di tolak kan...Billion thanks to CikMin for the awards...Long time I didn't see her around...sekali mai tu dia..siap bagi award pulak...muaahhhh!!!

Yang ni lak ada syaratnya..kena kenalkan diri pulak dah...macam kena tol jek!!

Peraturan nya:-

1. Copy badge "2008 Cute's 3logger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda. - ok, akak dah copy dah..cantiiikk n cute betul award nih.

2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda - dari CikMin cayang..hehe

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag).

  • Suka masak-masak dan try resepi baru now.
  • Dulu memang giler mendeko rumah, now dah slow sikit, tp stand still..(memang collect deco magazine ie. Impiana, Anjung Seri, Home Deco dll sejak tahun 90an lg.)
  • Suka merajuk (ni dengan hubby laa..sebab tau dia suka memujuk hehe, kadang2 lebih2 lak..syuuuutt..jgn bgtau hubby)
  • Suka shopping, xpun window shopping pun jadi lah..now suka collect diningware lak dah..
  • Agak boros sikit...(tambah2 bila dah berkenan, x kira dah, x nak tunggu sale pun..tapi tak selalu laa, xpun tokeh balak pun bankrap kan..)
  • Suka buat kerja rumah yang berkaitan dengan air - lebih2 kalu cuci bilik air/cuci porch/mop lantai
  • Tak suka basuh pinggan..(pulak dah eh..hehe..sebab ada anak dara la ni..)
  • Ni bukan nak puji diri..tapi Ummi ni selalu kalah kalau tengok golongan yang memerlukan, lebih-lebih Ummi kenal dengan orang2 ni..suka nak beri yang elok2 dan lebih-lebih kadang2 tuu..(hubby pun perasan sifat Ummi yang ni..)
  • Suka sound directly to the person yang Ummi rasa Ummi boleh tegur (selain dari anak-anak) sebab Ummi betul-betul ikhlas nak tegur/bagi pandangan...
  • Ummi lebih suka menonton/mendengar sesuatu cerita/topik dari membaca, sebab Ummi jarang dapat duduk lama habiskan apa-apa yang Ummi baca, lebih2 lg yang tebal-mebal gitu..hehe
  • Satu lagi, Ummi suka membaca sesuatu majalah/buku (*akhbar pun) dari bahagian belakang dulu..pelik eh..!

4. Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.

* dan yang lain-lain yang rajin menjenguk dapur Ummi ni, silakanlah ambil jugak ya..jangan malu-malu...xpa..

5. Jangan lupa melawat blog kawan anda dan meninggalkan komen yang menyatakan mereka telah di tag menerima award ini.

  • InsyaAllah, nnt Ummi bagi tau, tapi kalu mana yang x sempat tu nak mintak maaf, harap-harap diaorang semua ada menjelma kat sini dan ambil award ni eh..

3 comments:

Suzi said...

aik! ada nama saya kat sni ye?...hihihi

Mat Gebu said...

kak ummi, nanti kita buat yeaa...selain tag akak ni, ada lagi tag yg lom sempat buat..Tapi paling best baca, pasal akak ni suka kerja yg melibatkan air..kalau dekat boleh minta tolong cuci pinggan, periuk, kuali semua kan..hahahaha...Melampaunyaa akuu!!!

ummi said...

Suzi - Aah..akak pn dah tggal note kat dapur Suzi tadi, buatlah ya..senang je pun..

Mat - Hahaha..x kuasa akak nk cuci pinggan mgkuk ko tu, kalu pecah akak jugak yang kena ganti..sebab lupa nk mention, akak ni ganazz sikit, suka terpecah pggan mgkuk, tu pasal maleh nk cuci..hehehe..(*alasann..). Memg dari dulu suka sgt wat keje yg melibatkan air (air bersih je laa eh..)..Kalu ko dekat, bkn setakat cuci periuk belanga, nak mandikan ko pun boleh akak jiruskan Mat oiii..hehehe..ahaakss!!