Saturday, January 24, 2009

Cuti-Cuti Jenjalan dan Balik Kampung




Ni keje akak dari malam tadi n pagi ni - masak2 untuk bawak makan ramai-ramai dengan my family nanti..Sumenya fresh n panas2 lagi dari oven..hehe..Resepi later k..

Salam sejahtera semua...Sempena Chinese New Year ni akak bercuti agak lama jugak memandangkan anak-anak semua pun ada dan ajak jenjalan la pulak...Hari ni nak pergi KL la kejap, anak2 akak 2 orang ada kat sana dah seminggu dah..kena pinjam dengan mak sedara kejap..hehe..Dari KL nnt singgah kampung jap kat Temerloh...maybe next Thursday baru balik Kuantan, insyaAllah...

Kepada semua, selamat bercuti jugak la yaa...Pesan kat cik abang sebelah yang drive tu, berhati-hatilah yaa...semoga semuanya selamat sampai ke destinasi. Kepada yang sentiasa dan tidak jemu menjenguk dapur akak ni, terima kasih dan akak mintak maaf lah ya, sesekali gantung periuk belanga lama sikit, kasi berehat pulak..hehe...K, c u then...

10 comments:

Azita said...

bestnye dpt jalan2 cuti ni...saya x berkesempatan sbb hubby keje..uhukkhukkk..

Aishah @ UmmiAqil said...

selamat bercuti akak...

shima said...

selamat bercuti ummi..
pandu cermat...berhati2 di jln raya :D
bestnyer tgk bekal2 tuu sume sedap2 camni xyah berenti kt r&r dah heheee

sherry said...

Salam Umi.

nak belajar masak ngan umi boleh?

halen said...

sedapnya kak ummi..
mmg x tahan la tgk masakan kak ummi ni semua best2 jer haaa.

Sinah Bisc. said...

salam ummi, wah nampak gayanya kakmOn aje yg tinggal dirumah. Soma org dok bercuti sakan :0

windu awak (~_%)

Asmawi said...

Aslkm,Salam ziarah..erm gud info..sye nk jmput tuan rumah ke blog sye ni di http://sabtu-day.blogspot.com .n jgn lupe linkkn blog ni yer,bye..

kak_rusnah said...

Wow....Ummi.....Salam perkenalan drpd kak rus....hebat,mantap dan sedap sedap belaka masakan diblog Ummi.....cantik lagi menawan.

ICook4Fun said...

Ummi, I just visit you blog and baru tahu you kat KL. I should have contact you earlier and we can make plan to meet up kat KL. I think you dah balik ke Kuantan. Any plan of coming down to KL again?

ummi said...

Azita - Akak pun bukan selalu gak dpt jenjalan sekali dgn anak2, kebetulan semua ada balik, so bwk la jenjalan..hehe

Aishah - time kasih, dah balik pun..rasa malas je nk pegi ofis...hehe

Shima - Bekal2 tu ada kalu time rajin, xpun bawak tgn kosong jek! :)

Halen - Akak masak yang biasa2 dan x menyiksakan badan akak nk prepare..hehe

KakmOn - wkumsalam KakmOn..waaahhh rinduuuunyaaaa...meh nk cium sikit orang baru balik dari Tanah Suci ni..emmmm..wangi ni!

Aswmawi - salam kenal, time kasih sudi ziarah..insyaAllah nnt akak link ya..

Kak Rusnah - salam kenal jugak dan terima kasih sudi singgah dpur Ummi ni..Jangan lah puji sgt, Ummi masak yang simple2 n penting sekali yang cepat je..hehe..maklumlah balik keje kadang2 mengejar masa gak kan..

Gert - Aah baru balik dari KL lah Gert..I duk ternanti juga if you would call me n kept wondering where were you actualy..So sorry, I don't think I'll manage to be in KL for next few weeks coz quite bz preparing for my sister's wedding that is just around the corner..(on 1st March)..Maybe next time..hopefully! Huhuuuu..Haven't you meet up with any bloggers in KL?