Sunday, January 10, 2010

Sweet Raisins and Dried Strawberry Buns (Entry Tertunda)

Sorilah 2 hari xda entry...akak bz sangat2..Semalam kepenatan sekerat hari mengemas rumah, vacum sana, vacum sini..habis segala bilik anak2 akak kemas n vacum...diaorg xda ni baru rasanya boleh mengemas beria, kalau diaorg ada, suh kemas sendiri, lebih kurang je la agaknya...Hubby pun bz du cuci kete, cuci bilik air kat dapur...rajin lak dia...dekat 2 jam dia menggonyoh oiiii...berkilat...tgh mood rajin lah tu..hehe...Pastu lepas zohor, pergi kenduri Aqiqah budak ofis jemput....Ni pun banyak entry masak2 yang lama pun x masuk lagi...Salah satunya yang ni...dah "basi" sebab dah lama sangat dah..buat untuk bekal Najwa dulu...ha, lama dah kaaannn...baru ni nak masuk...so cuci mata je lah yaaa...
Kalau nak resepi sila klik kat Sini yaa..Just tukar aje lah filling apa2 u all suka...akak letak dried strawberry n strawberry jam yang banyak lg xda org makan pun..letak dlm roti ni baru laa laku...hehe...manis sangat dried strawberry tu kalau nk makan camtu je....

Yang ni, akak letak custard and raisins filling...ikut resepi asal...

Biskut Marie Batik ni pun antara yang sempat akak buat atas permintaan Najwa...boleh la tahan 3 4 hari kan...kek2 semua dia xnak..nnt takut xtahan lama....lagipun kalau yang ni boleh jugak dia wat alas perut pagi2 seblm masuk kuliah...kalu kek dia x lalu la nk makan pagi2...

3 comments:

MamaFaMi said...

Tunda ke, tak tunda ke, rotimu tetap menjadi pojaan hatiku....

JC said...

Salam kak Ummi....alahai terliurnya tgk semua roti2 tu....semuanya nampak sooo gebus & yummy2 belaka....I dah cuti wat roti lama jugak...bila tgk roti2 akak rasa cam nk buat jer ..take care

blogresipi.com said...

Salam kak ummi,
Banyak juge bekal najwa tue.. seronok kalau bawa makanan dari rumah. puas ckit mkn :)