Tuesday, January 26, 2010

Jemput-Jemput Bawang

Buat jemput ni sebab ada lebihan kuah kacang untuk nasi impit masa jamuan kat ofis hari jumaat tu...akak panaskan dan buat jemput2 bawang camni...weeee terangkat makan bekfes pagi sabtu tu...hubby lak gi kenduri kahwin member lama dia dengan geng ofis, akak x pergi sebab perut meragam sikit dari jumaat malam lg dah..entah apa akak makan macam2 masa jamuan hari jumaat tu ntah...campur segala..hehee...tp kuah kacang ni mmg sedap laa...senang kerja akak kan...jamu mata la yaaa...dah selesai..hehe


8 comments:

ain said...

bfast yg besttt!!!!! klu sy buat, sy suka letak bwg lebih2. mmg sedap!!

fatenton said...

bestnye blog nih..mcm2 resepi ada.. thanks kak ummi

Uncle Lee said...

Hello Ummi, I like this kuah kachang, looks delicious...makan with satay atau ketupat pun boleh jalan kan? Ha ha.

You know sebelum tinggal sini, I never knew banyak Mat Sallehs allergic to kachang.
And sekolahs, lots of places, even on packets of food there will be warning signs, ada peanuts.

And if ada party must enquire, "Hoi! Anyone allergic to peanuts"?
And again, duduk kapal terbang pun same thing...to inform them if allergic.
Terok tu....
As well we cannot simply makan kachang mana mana if ada orang sebelah us, takut dia allergic.
Lecheh betul!

Saya apa pun ta'allergic.
Nasib baik not allergic to SYTs or perempuans, habis cherita! ARHAAAA HA HA.
Pssst, senang datang, Lee.

♥LOVE2COOK♥ said...

KakUmmi!!! hru there???

Love nak join mkn jemput2 bawang!!! ;)

Watierman, rmanbkr said...

Salam Ummi..TQ for visiting...syukur dah semakin sihat....tapi tak berjawab kat shoutbox lagi...ada projek sikit nak settle just dropby nak makan sarapan kat sini...!

Sue @ Nenie said...

Suke mkan jemput bawang ni..lagi² time panas..tapi biasa cicah sos jeee pasal maolas nak buat sambal kacang

Azita Zain said...

simple tapi menyelerakan...

pak long said...

salam...
cucuq ni memang best kalau cicah ngan kuah sate....makan kena panas-panas tentu menyelerakan...

....bagi cucuq bawang 5 kupang...