Sunday, December 6, 2009

Roti Paratha Kentang Dengan Sambal Bilis Dhal

Ni sarapan di pagi Ahad yang ceria nih...xda hujan dah tengok setakat jam nih..cerah sikit hari...ingat nak buat macam2 tp tengok semua bahan mesti ada letak telor even for roti canai pun...so akak buat resepi ulangtayang la yaaa...yang ni xda telor pnya...so selamat untuk Aiman..hehe..maybe sehari dua lagi insyaAllah segalanya will be back to normal for Aiman...so layaaannn...dah pernah buat dah ni...refer kat Sini eh...Kali ni akak makan dengan sambal bilis lebihan nasi lemak semalam campur dengan instant dhal curry dalam paket roti canai segera dlm fridge tuh...pastu ada lebihan kentang lecek untuk roti paratha tu akak masukkan sekali dalam kuah ni...then panaskan je atas dapur...cepat dan bessstttt..x caya try buat...hehe...


3 comments:

MamaFaMi said...

Hai kalau tengah hujan-hujan memalam cam ni, kalau lah ada orang nak hulur kita sepiring pharatha kentang ni (dalam piring tu mesti ada paling kurang 8 keping ye, sebab ada 4 orang, sorang 2), mesti sedap sungguh...

ima said...

wah...memang sedap ni...makan dalam keadaan cuaca yang mendung begini...kalau makan 2 keping sorang pun rasanya tak cukup ni...hehehe

Ummi said...

MamaFaMi -
Ececeee...bunyi cam kesian jek..meh la tolong suapkan pun xpa..jgn gigit jari kita dah laa..hehe...Pandai Ma teka, mmg wat 8 kpg pun..hehe..Maklumlah dah penah buat, tau la nak agak eh..!

Ima -
Hehe..x kira mendung dah la Ima, mmg sedap nih..mmg x cukup la sekeping, 2 pun belum tentu gak cukup..hehe