Thursday, December 24, 2009

Family Gathering Di Cameron Highlands (Part 1)

Hari ni xda entry masak2 eh..sebab tuan rumah duk bz dengan kerja rumah dan kain melambak lagi tu, hujan2 ni kain pun x kering2..so byk kerja nak menggosok..huhuuu, fridge pun kosong...petang semalam baru pergi pasar malam beli ikan2, daging n ayam belaka..hehee...petang ni la kot baru start masak2..hehe..
So, meh la cuci mata dengan gambar2 percutian akak dan adik beradik (x semua dpt turut serta, 9 beradik je serta family masing2) termasuk mak dan abah tercinta...destinasinya adalah Cameron Highlands dan kami melalui Tapah route....so dalam perjalanan kami singgah di Air Terjun Lata Iskandar lebih kurang 15 km. jarak memandu dari Tapah...layaaannnn...
My adik Norizamin (dah sarat tu), me, my sis Illa n Saniah

Saniah n me...posing kejap..hehe

beautiful scenery...agree???

ngeeeee...with my daughter Najiha..ek eleee..

My daughters, cousin n my sis Illa..

My beloved abah..alamak, where did you get the pistol? hehe..


Pekan Ringlet...

Apartment 1 - living room
Menginap di SPM Prima Villa, Tanah Rata - Kitaorang sewa 2 apartments with 3 bedrooms each = RM1000.00 per nite..cantik rumahnya, bersih dan sungguh puashati!!!!
Apartment 1 - Master bedroom

Apartment 1 - dining & kitchen

Apartment 2 - Kitchen - Kitaorg masak2 di sini...tp x gunalah alatan yg disediakan..was-was jek, so guna yang sendiri kitaorg bwk segala..rice cooker, kuali n periuk...makan guna pinggan n cawan polistren jek..hehe

Apartment 2 - Living room
Petang khamis tu, riuh rendah kat sini pakat2 tengok bola Malaysia lwn Vietnam..hehe..

Apartment 2 - Master Bedroom - akak n fmly tdo sini..hehee

Makan2 time...masing2 lapor lepas check-in tu..pakat2 buka bekal laa..semua yg akak bawak bekal pun licin..

Sape lambat, telan air liur jek...

My kids - posing sakan...abanglong sempat bergambar dgn kete Mitsuoka yang ada beberapa buah sahaja kat Malaysia ni kan...x penuh lak gambor..nk tgk kena tinjau kat FB akak laa..hehe

Petang tu, acara membeli sayur2 dan bahan lain untuk dinner...

Emm..amacam dinner kitaorg ok tak..? Akak la masak2 semua ni, kecuali cili kicap tu sapa wat ntah..hehe
Jagung madu 20 biji dibeli di Pasar Brinchang petang tu...x muat periuk daaa...hehe..sedap sungguh...
Amacam, happening tak?? Tu baru hari pertama..hehe..Okaayyy..nnt sambung lagi eh...

15 comments:

MamaFaMi said...

Bestnya apartment kat sana. Mulalah rasa macam teringin je nak gi ni....

JC said...

Salam kak Ummi....bestnya family ghatering....dah lama tk gi cameron adalah lebih 10 tahun..apartment tu nampak selesa betul ia

mama ju, said...

Hai ummi,mamaju masukkan blog ummi kat blog link mama.Seronoknya!9 beradik bertemu tentu tersangat bestkan!

hana said...

waahhhhh syoknyer satu familiii! tgk abah akak tuh pegang pistol ngeri la pulak! opssss pakcik jgn tembak sayaa!! kekekekekeke

Watierman said...

Salam Ummi...best nya...gather2...and I have never been to Cameron...nak gi ...terigin dah ni...asyik2 Genting..jer!!

Kak Aidah said...

Hujan2 ni penting sangat kalau ada drier kat umah. Sy ada , sebab tak tahan nengok baju yg bertimbun setiap kali musim hujan.

LOVE2COOK said...

Wow, nice pics of ur holidays! Love never been to Cameron! The apartments are looking really good! :)

Nina Suria said...

Wah sonoknya ummi. dah bercuti sakan.. kakmOn baru aje nak mula... salam ceria

sonata anak kancil said...

seronoknya jalan waktu2 cuti ni....
sy last year dah pegi...bila nak ke sana lagi tatau la ....happy holidays.

Fa'e said...

bestnye k ummi, ada family gathering lagi... nak ikut....nie buat saye rindu kat famili la pulak! uwwwaaaa...

ain said...

wah...bestnyaaa!!! nak pi gak le nanti!!!

ima said...

salam kak ummi...bestnyer!!!!

Ijan said...

Seronoknye dapat bercuti ramai ramai dengan adik beradik dan mak ayah gitu ye kak ummi.. sewa dua apartment ek... lagi best tu ada dapur blh masak sendiri. selesa pun selesa kalau ramai2 kan.. teringin nk p cameron gak la..

Cat Cat said...

Kak Ummi,
Gi Cameron Highlands, lalu Tapah tak..?? Itu kampung Cath... Hehe.

This is .... said...

syoknya cuti2.. tak tahan kalau cuti skolah, jalan jam yang amat..