Friday, December 25, 2009

Family Gathering & Cuti-Cuti Di Cameron Highlands (End Part) ^_^

Here, some more pics during my holiday with parents and siblings in Cameron Hihglands...Hehe, kedai pertama yang disinggah di sekitar Kg. Raja, Brinchang....beli beli, jangan x beli eh...Seharian hujan hari Jumaat tu tauuu...traffic mmg jammed gilosss sebab pelancong baru naik ke Brinchang hari Jumaat tu dan mula bercuti...nasib baik kitaorg dah nak turun balik ke Tanah Rata agak awal...haiyoooo....
semuanya tema strawberi....merah merah sana sini..

My daughter Najiha...enterfrem jek..

My daughters with my mom...

Tengok tuh...sempat lg posing..actually dah hujan renyai dah...

My bro Mohd. Fadzli n family

Sebenarnya kan terkilan sebab kitaorg xleh nk petik stoberi kat kebun pun tau...mengikut kata pekerja situ, time ni stoberi masak sudah habis semua dipetik, so now buah baru nak berputik dan belum cukup masak, so xleh masuk, pandang je lerr..huhuuu..next time kena tanya musim dulu laaa..

Duk luar pagar je lerrr..My adik Saniah n her son..

Tengoklah...kan, buah baru nak masak dan byk lg yg masih hijau...

So, pi cari kat kedai terus lerrr....mahal jugak kaannn..


Me, tengah pilih2..hehe

Hb meninjau teh..belinya tak jugak kot..hehe

Macam2 cara n shape teh dipaket..Ni sesuai tuk souvenir nih..


Cuci mata tengok kaktus...


Najiha n her cousin, Sharmila...ek eleee...sempat jugak..


Cantikkan...

Singgah melihat keindahan taman di Ye Olde Smoke House, Tanah Rata..Siapa2 pergi CH, mesti datang sini tauuuu...pemenang anugerah taman ala inggeris tercantik..kalau nak menginap di sini harga bilik anggaran RM600-RM700 per night..oyooo..

So meh, amik2 gambor je ler yeee...



My sisters..Syahirah, Illa n Saniah..ada lg yang lain, pergi mana ntah..

My beloved mom n dad...sampai jugak hajat nak jalan2 sini

My beloved heroes....singgah sebentar sini otw balik..

Posing jgn x posing abanglong n k.ngah..hehe

ngeeeee...siapa la couple yg duk melekat jek nih...maklum org lain sibuk dgn their lil' kids..hehe

Najwa n abah...amboiihh cam dlm filem Hindi jek..

Emmm...Aiman x kesaaahhhh...hehe

My BIL with son, Aidid

With my sis, Illa..

Ish..ish.., macam2 gaya laaa diaorang nih..Ok dah, jom balik...
Ok...The End...What a wonderful trip!! For the next gathering, we've planned to visit Langkawi or Melaka...till then...InsyaAllah..

7 comments:

ijan blogresipi.com said...

Mahal juga stroberi tu tapi cedappnye dapat makan yg fresh kan kak Ummi... mahal cikit pun takpe la sekali sekala :)

hana said...

akakkkk... kira stoberi ker tuhh??? amboiii tk jeling2 owang kat blkg yer! kikikiki abg nu ngan najwa dh mcm filem industane la kak! hihihihi

sonata anak kancil said...

seronoknya ke CH...dah pegi jugak tapi next year nak pegi lagi la...jalan2 memang best!

Mat Gebu said...

salam kak ummi...
Aiman pose niceee..mcm anak manager ladang teh gitu..kelasss...eh eh...tu yg hanbeg putih tu kan bekas model teh tahun 70-an kann...hahahaha, mati aku kena kasut dgn kak ummi kang...amponnn!!!!

Ummi said...

Ijan -
Aah la Ijan, mujur sekali sekala..xpun kopaakkk..hehe

Hana -
Hehe..aah nk kira berapa biji depa jual pnya mahal harga..ahaakss! Abg Nu tu ada gaya ala2 Amitabachan ke..hehe, Najwa mmg cam Kajol kan..wakaaa..

Sonata anak kancil -
Uiiih pergi CH tiap2 tahun? Best tuuuu...mst ada tempat tdo fav dah ni..hehe

Mat Gebu -
Hehe..awatlah akak x kawin dgn manager ladang teh tu eh..wakakaaa...Yang handbag putih tu, mmg la finalist model Boh Tea yang kalah sebab jatuh pentas masa duk catwalk, jd dogwalk lak..ahaakksss!! Ada2 je ko ni Mat...x sah x usik akak..mmg ada kasut melayang ni kan..ngeeeeee

Fa'e said...

waa....borong sakan k ummi... xpe sekali sekala....2 kali mau pening kepala....hahahaha!

meh le jejalan ke jopun lak!

ketikketok said...

Jom cuti-cuti unik Terapi Spa & Keluarga Mini Agro-Forestry Aromatherapy Village Cameron Highlands.