Sunday, December 27, 2009

Strawberry With Whipped Cream Ice-Cream

Taraaaa...jom cuci tekak...heheee...geram tengok buah stoberi tuh xda org usik kalu akak x wat sesuatu dengannyaa...hehe...meh la kita campur2 apa yang patut2 tp gerenti sedap la eh...Campur aje ler apa2 ice-cream (lebih sedap perisa vanila + coklat), then tuang whipping cream agak2 1/4 cawan dalam setiap mangkuk dessert, then tabur coklat rice...then letak ler buah stoberi yang dah dibelah...terpulang nak letak byk mana buah tu..pastu, amik sudu, ceduk, suap ke mulut la eh...slurrrppppp, nyamannyaaaaa.....

Haaa...dah cairpun eskrem tuh..

8 comments:

LOVE2COOK said...

Kak Ummi, besnya aiskrim with stroberi! I want some too...hehex! ;)

Tie said...

Salam ziarah,

Aderk ! Kak tie suka betul icecream tu... tak masam ke strawberry ? Kak tie tak boleh nak bukak mata tiap kali makan strawberry... sampai berdiri bulu roma, hu hu..

HaSue said...

mana akak dpt stoberi ni...campak sebijik ke sini ngan eskrem2 skali kak..ehee

ain said...

kak ummi...nak semangkuk...nk cuci tekak gak...!!!

blogresipi.com said...

Memang best ni kak ummi. Terasa kat tekak ni aiskrim.uhuhuhu

ima said...

salam kak ummi...geramnya tengok strawberry tu!!!apatah lagi bila dimakan dgn aiskrim...mesti lebih sedap.

burn said...

wahhh... eskrim!!!! sedapnyerr...
nak 18 mangkuk bole x? hehehee

burn said...

wahhh... eskrim!!!! sedapnyerr...
nak 18 mangkuk bole x? hehehee