Thursday, December 3, 2009

Juadah Aidil Adha - Yang Terlewat..^__^

Ni edisi terlewat punya cerita yaaa..juadah Aidil Adha di kampung akak baru2 ni..hehee...igt nak posting semalam, tp bz sangat sebab akak ni kena menjaga Aiman yang baru "masuk jawi" kata orang2 tua..hehee...masak macam2 pun xdan nk posting gak...pastu baru je nk mengupdate smlm, tenet terus xda line pulak laa..tunggu2 gak xda...baik akak tdo lg best...hehee...so jamu mata je lah yaa...menu lain tu nnt2 akak masukkan okay..layaaaannn...
Rendang Limau Purut - edisi khas dari akak, resepi later eh..

pulut kuning je..no ketupat palas laa...xda daun nk anyam..ni my mom yg prepare..3 kg.

Kuah Kacang Daging ni, my sister Saniah yang sediakan...

Serunding Ikan Bilis Tok Nek ni dibuat oleh my sister-in-law, Sharizah..thanks Zah, sedaaapp..resepi ambil dari nenek akak..hehe

3 comments:

ceni therebeq said...

Salam Umi,
Sy pun sesangat kagum ngan skil memasak umi ni macam Uncle Lee cakap lah, pastu terus sy jadi follower.

Nak tanya resepi Serunding Ikan Bilis Tok Nek tu tak dak ke?

MamaFaMi said...

Biar terlewat, asalkan ada... hehehe...
Cemana budak yang masuk jawi tu? Dah sihat?

geraugebang said...

Sedap betul nampaknya rendang tu. Errr resepi ada?