Thursday, March 24, 2011

Semoga Selamat Sampai Ke Tanah Air Buat Hana n Family

credit gambar dr google


Sori Hana, akak curi gambor ko letak sini...xpa kan...hehehhee

Assalamualaikum....entry ni khas buat Hana, Dr. Hamzah dan anak-anak yang sedang dalam penerbangan pulang dari Jepun ke Malaysia...Semoga selamat sampai ke destinasi dan dalam keadaan sihat-sihat hendaknya....Waaaahhh seronok lah mokcik ni dapat dakap mak abah dan kaum keluarga semua yang semestinya merindui kepulangan diaorang nih., dulu pergi bertiga, ni balik dah bawak produk Jepun sorang, hahahaha...Akak difahamkan bahawa Hana dah kena melapor diri ke bidang yang telah lama ditinggalkan tuh pada hari Jumaat nih..3 tahun lama gak kan Hana...Jangan lah nnt ko ajak budak2 kelas ko memasak n buat kek bagai lak...last2 semua keluar sekolah nnt nak apply jadi Chef belaka...xda yg nak jadi lecturer cam Dr. Hamzah tu ha, jadi cikgu cam ko ke....xda nak jadi engineer, just near engine jek...hehehhehe..(*psst...nak bentang karpet mana satu tuk ko ni Hana...hahahaha)

Walaupun ko sedih tinggalkan bumi Jepun yang dah bergegar retak sebelah tu kan...tentunya ko paling gembira dapat balik setelah sekian lama merantau kan....kan....terutamanya dalam saat-saat cemas yang berlaku di Jepun baru-baru ni kan...Tentu ramai lagi di sini bakal mengubat kesedihan ko nanti...lebih-lebih lagi akak kan...kan...wakakkakaa...Haruslah nnt bumi terletaknya kediaman kita tu retak-retak gak bila dengar hilai ketawa kita kan...kan... Nanti kalau akak jogging, akak singgah rumah ko minum teh laa...xpun ko singgah rumah akak minum air sejuk eh...hahahhaha.

Apapun, akak harap nanti Hana akan dapat jugak meluangkan masa meneruskan entry-entry masakan xpun entry ajar matematik ke, sukat-sukat tepung segala kan....pasti ramai yang merindui entry di blog ko kalau ko stop lama-lama...InsyaAllah, semoga ko diberi ruang lagi untuk meneruskannya lagi Hana....amiinn...Salam sayang dari akak...

12 comments:

Mat Gebu said...

Bukan ngajo kat S'pore ke, bukit goh cok tong..hahahaha...

Makbed said...

wah, kak hana dah dpt balik malaysia ke? bertuahnya. dah le baru lepas bencana alam. musti lega banyak tu.

Wanieyra said...

Bestlah nanti ye kak ummi, sebab berjiran dgn hana nanti

Ctnaemah said...

kak umi..nnt set time kita gader2 sesama ekk..hahahah

Cendana Kasih said...

nanti bolehlah jumpa kak Ummi dan Hana..nak merasa masakan dari chef yang hebat ni..

Watie Rose said...

wah seronok bangat tuh berjiran...leh lah berbalas pinggan nanti kan...apapun sy nak ucapkan jutaan2 terima kasih kerana melalui blog ini semua sy pun dah kenal antara yis kering dan basah, antara puding dan talam...semoga blog2 otai masakan ini dapat dimanfaatkan oleh jutaan wanita diluar sana...

ilahjy said...

memula nak kabau..ilah gelak baca jawaban dr N3 kuih talam nangka tuu..silap teka laa rupanya ummi beli tanpa kulit hehehee..saja jer naj uji..mesti takut getah ..
nampaknya N3 kita sama pagi ni.. sedih juga baca N3 ina..harap2 dia tak lupa blog msak2ni..huhu

zaza@mamaHanin said...

wahhh.. makin ligat la dapur kak ummi ngan kak hana pasnih ek.. silap2 leh berduet untuk rancangan masak2 kat tv laks nanti..

psst: dulu dilamar 'Jelita'.. mana tahu pasni dilamar 'Stesen TV' plak ker.. :) suke tgk kakak2 sekalian memasak.. :)

kak ina kl (2) said...

tentu ummi seronok dapat jumpa hana nanti..lagipun bukan jauh pun rumah kamu dengan rumah dia..selalulah gath nanti ek

LinRosly said...

Assalamualaikum Kak Ummi...

Tak lama lagi Ummi berjiran dengan Hana di Kuantan...Mesti lagi kaw! Kaw! masakan Kak Ummi dan Hana..

Kalau dapat jumpa bergegau satu Kuantan! hehehehe...ampun Kak Ummi n Hana..Lin gurau jer yer Kak Ummi.

Semoga Hana Selamat Sampai Ke Tanah Air Tercinta ni...

anymz said...

waaah!sikalang sudanh manyak best lah ummi..dalam perjalanan ke rumah nor di terengganu,boleh lah singgah rumah ummi dan hana..dan sudah tentu kita bawak bekalan dari bumi n.sembilan nih..kihkih

Nieza said...

semoga kak hana sekeluarga selamat sampai ke Malaya..haha nk juga berjiran ngan kak ummi bila blk nanti..hehehe