Tuesday, March 15, 2011

Salam Rindu....Salam Bersiaran.

Salaammm...haaaaaiiiiiiii....apa khabar?? Ada yang rindu akak tak...hehe...Akak mmg rindu dengan you all semua...terima kasih kerana sudi menjenguk jugak walaupun dapur akak sunyi 3 4 hari nih...Baru balik dari bercuti dan sampai rumah maghrib tadi selepas singgah hantar my parents di kampung yang turut sama ikut akak bercuti....Walaupun bercuti tapi ingatan tetap kepada kalian semua terutama rasa tak sabar nak melihat 1Tube Sembang-Sembang Bersama Mat Gebu dan jugak mendengar khabar Hana yang berada di Jepun sana serta yang lainnya di sana....harap2 kalian x apa2 dan sentiasa dalam lindungan Allah swt....pagi tadi akak sempat jugak telefon Mat tanyakan khabar berita Hana, maklum x menjenguk blog pun sepanjang bercuti...alhamdulillah, lega rasanya bila Mat kata, Hana dan family still ok. Buat Mat, tahniaaaahhhh atas kejayaan keudaranya 1Tube tersebut...

Sebelum akak update entry masak2....cuci-cuci mata dulu la dengan sebahagian gambar makanan yang sempat akak ambik semasa melawat anak dara akak di Arau baru-baru nih...Yang seronoknya kali ni, akak turut membawa emak dan abah serta adik bongsu akak berjalan-jalan ke sana selain turut sama adik akak n family dr Gombak tu....Penginapan kali ke3 dah di Sri Garden Hotel, Kangar selama 3 hari 2 mlm.....Tempat wajib singgah, biasalah, Padang Besar, Pekan Rabu dan sekitar Alor Star selain membawa mak yang teringin melawat Rumah Kelahiran Mahathir tu...hehhee...Okay...laksa perlis, cendol pulut, cendol laici di bandar Kangar sempat la menyinggah ke perut...mmg best!!!
Laksa Perlis....perggghhhh sedap woooo...depa guna ikan ke, belut nih? huhuu..selamat dah masuk perut...hehe

Yang ini pulak Pasembor yang kami pekena semasa meredah bandar Alor Star....Pasembor di Kedai Mee Abu ni mmg salah satu tempat favourite Dr. Mahathir dan Menteri Besar Kedah dahulu.....Khabarnya, Dr Mahathir kan, kalau singgah makan sini, mmg siap tapau bawak balik ke rumah lagik....Kitaorg semua makan pasembor jek sebab perut still kenyang lagi...Adik akak yang bagitau pasal tempat ni selepas dia terbaca dulu dalam majalah Rasa keluaran Oktober 2002...tu diaaa....kami pi cari....nasib baik jumpa....hehehe...tp x rasa la pulak mee rebus dia...anak sedara akak yg makan rupanya...xdan nak amik gambar....So, sapa2 pergi Alor Star, sila lah ke Telok Wan Jah...cari kedai ni eh...kedai sikit punya sempoiiiii...hehhee

serupa tak sign kedai tu dgn yang tertera dalam majalah di bawah nih...hehe

Ni yang tertera dalam majalah Rasa Oktober 2002.....sendiri tengok okayyy?? Dalam majalah tu siap bagi ranking lagik...hehe

14 comments:

Deliah's Deli said...

kak,dah balik dah..bestnyer gi jenjalan :) tgk laksa perlis tu rindunyer..belut bt laksa mmg sedap giloss! :p~

Nieza said...

salam rindu kak ummi....wah sekali tayang menu sedap2 yg kat kedai mkn lak tu...lagi ler buat kita terliur ni...pasemboq tu yg tak leh thn tu my fav tu kak..nanti blk bercuti nk cari ler kedai tu...haha kena masuk list jln2 cari mkn ni...hehe

Nazrah Bakery & Dunia Kuih said...

wah..lamanya simpan majalah tu...

tun_telani said...

salam rindu akak.. cuti2 mmg jarang bukak blog, lagi2 bila dh gather2 ngan family =)

Zaliedana said...

Assalam kak ummi,owh g aloq staq sama yer,rumah drM tuh kat ngan kg saya la,Akak,mee abu tuh dulu mmg femes,skang nih dah xbape sedap,dulu2 dia sllu bungkus ngan daun pisang kalu kita tapau,skang nih kadang2 daun pisang dah xletak pun,dulu kat dlm mee bnyak letak daging n paru,skang nih kalu blk a/s sy duk beli kat tmn abd aziz kat umah mak jer..Mmg sedap kak..

J41 said...

Slm... majalah saji ke majalah rasa kak ummi? mamai cuti2 msia lum abis lg ye....

Sari Yusa Ibrahim said...

Salam, Kak Ummi, belah2 sana mmg best makanan dia kak, mee abu mmg meletops glemer tak hengat.. hehehe..

rindulah dgn kak ummi, patut lama tak nmpk nama naik kat blog... hik3

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

dah balik dari bercuti ye kak? bestlah...
signboard mee abu dah berubah kak.. tp yang masih sama pinggannya tu... hehe..
terliur pulak tgk laksa perlis tu..

LinRosly said...

Assalamualaikum Kak Ummi Ku Sayang...

Sedapnya cendol pulut tu lama tak makan...semua menu sedap2 lah Kak Ummi...

Yatie said...

Assalamualaikum K.Ummi,
Seronoknya akak jln2...sambil makan2 lagi, mmng saat2 yg paling bestkan...pasemboq tu yg paling sedapppp..
pssttt= Yatie dah jumpa dngn Mat Gebu yg femes tu, lenkali nak jumpa akak pulak...bilalah pulak impianku jadi kenyataan ni...dah pernah jumpa akak dlm mimpi...mudah2an leh jumpa akak plk betul2....insyaAllah.

inahar ali said...

assalam rinduuuuu ummi..amboi br balik jenjalan ek..sonoknye!! ummi..kita guna nondairy whipped cream utk wat pic ciskek tuh..pukul gebu dulu sebelum campur lam adunan cheese tuh..nnti ummi try laa!

Citarasa Rinduan said...

selamat malam kakummi..
daku merinduimu

nak tau..masa ayu dok berbual ngan kak yatie..ada terselit gak yang kak ummi pernah sampai sedenak..
hehehhe..vlog??? cik mat still hebat..

izahdaut said...

Kak umiiii... I misss uuu.. Hehhe.. Oo jalan ke utara ye. Lama dah tak balik utra kg en hubby. Raya tahun lepas je. Nanti leh pekena pasemboq yee.. Hehehe

hana said...

salam rindu jugak kakkkk... tima kasih igt kat kitaorg kat sini... ker igt kat si nori jugak??? kekekekeke.... jeles ar dpt jln2.... kiter sejak gempa tuh tak kuor mana dah.. takut pong yer jugak.. nih br siap packing doa2 lah kontena jgn terbabas ke mana2.. hihi..... esok en.nori dan sahabat2nyer akan berlayar... tungguuuuuu... hihihi