Wednesday, June 10, 2009

Hari Keluarga Di Sanctuary Resort (Part II)

Ni sebahagian lagi gambar-gambar masa family day ofis akak hari tu..saja je letak lagi untuk cuci mata u all tu..hehee..gambar2 ni kebanyakannya ehsan dari officemate akak, Cik Wan Syazwan Rumaizah...thanks ya Wan...
Sambil lepak2, tunggu habis semua check-in, pakat2 la berebut buah mempelam dodol dibawa khas oleh salah seorang staff dari Pulau Tioman, Encik Rosli...time kaciiihhh yaaa...


Yang ni gambar saja menempel-nempel masa dinner + farewell malam pertama di resort ni..anak2 dara dengan mak-mak dara...hehee..sempat jugak bergambar dengan Pn. Hjh Rofidah isteri kepada yang dirai malam tu Tuan Haji Idros....alahaiii kak Yati yang depan ni..lindung pulak cik Hasma kita..hehe...semua cheeeessseee....
Haaa..ni acara telematch di pagi Sabtu di tepi pantai berhampiran resort tu..acara ni akaklah yang kena uruskan bersama Encik Sufian yang dibayar untuk mengendalikan sukaneka ni...sedang memanggil nama mengikut kumpulan yang telah ditetapkan...Beliau telah menamakan setiap kumpulan dengan berbagai nama..antaranya..I Try, Isi Jer, Berjaya, Lanun, Raja Laut...apa lg eh, x igt..yang akak ingat Kumpulan Lanun laa..hubby pnya kumpulan sapu bersih tempat pertama bagi 3 acara dari 4 acara yang dijalankan..kah, kah..bravo...

Siap sudah acara I dewasa Si Gendut Race - lari dalam guni secara mengundur..hehe

Now, acara ke 2, Gorilla Race...amacam ada mcm gorilla ke jalan tu...nmpak x hubby akak tu..seksa bukan main nak sampai ke penamat...hehe..tp best jadi tukang sorak lagi laa..haha


Ni acara ke 3 dewasa jugak...Mafia Team..nampak enjoy sungguh diaorang main...ikat belon di kaki then pijak belon orang lain dan jaga belon sendiri jgn sampai pecah...

Ni acara ke 4 dan terakhir untuk dewasa...Caterpillar Race...Baling dadu dan melangkah dalam kumpulan...jaga, silap sikit jek, batal dan sila lah undur ke belakang..tangan kalu jatuh dari bahu orang depan tu..alamat lah kena undur...hehe...

Tahniah kepada Kumpulan yang menang...lain kali kita sukan lagi k...


Ni acara kanak-kanak, Aiman pun ambil bahagian...3 acara saja untuk kanak2 yang x ramai sangat ambil bahagian..lebihkurang 26 orang jek! Yang lain tu semua bawah 4 tahun...rebut coklat je laaa...hehe

Acara malam terakhir, majlis penyampaian hadiah sukan indoor and telematch, BBQ serta Cabutan Bertuah....tengoklah muka Aiman yang lesu keletihan bersukan dan berenang petang tu...macam xnak naik dah dari kolam..hehe...ada masa je terjun, ada masa je terjun...penat semacam je daaa...


Tu haa..big boss pun dapat barangan elektrik untuk Cabutan Bertuah...weeee..
Okayyy cukuplah kot...byk sangat gambar, x larat nk upload...rasanya cukup untuk menggambarkan suasana semasa Family Day Kelab ofis akak nih eh...

3 comments:

makcikkantin said...

wah meriahnya ummi. makcik tak dak peluang sbb dah resign....

ummiluqman said...

Kak ummi, akak pakai teknik apa ya susun gambar gambar macam di atas akak. Saya baru nak berjinak jinak buat blog juga.....boleh kongsi ilmu kak...

ummi said...

Makcikkantin - Hoho..lepas ni kena buat dgn family la pulak eh..

Ummiluqman - Oo boleh je..gambar tu akak edit dalam photoscape jek, select kat page or combine..try eh!