Monday, June 22, 2009

Birthday Celebration and Gathering - Sungguh Seronok..

Salam semua...apa khabar? How's ur weekend? Kali ni saja akak nk share aktiviti hujung minggu baru ni..kebetulan family adik akak yang duk di Gombak turun ke Kuantan ni..jadi petang Sabtu kitaorang ambil kesempatan celebrate birthday untuk 3A ni..hehe...semuanya anak2 saudara akak, Aleeya (anak adik lelaki) - 10 Jun, Aidid (anak adik perempuan) - 16 Jun dan Amna (anak abang akak) - 17 Jun...so layaaannnn...macam2 kerenah..Kitaorang berarak bawak makanan semua ke Taman Bandar di Indera Mahkota tu..hahaa...situ tempat orang jogging, main kapalterbang control n ada playground for kids...tempat orang main woodball jugak..
Antara juadah yang dibawa...Balik dari pantai pagi tu..terus akak rendam 8 cawan pulut dan sediakan rendang 2 ekor ayam...haaa...macam nak raya la pulak akak memasak rendang dekat 2 jam tunggu kering...hehee...pulut pun banyak sebenarnya...adik ipar akak masak meehoon singapore dan ayam goreng...mini karipap tu stok akak beli dari Puspanita, just goreng je laaa..kakak ipar akak pun bawak nasi la pulak..siap sambal belacan lagi..(xdan nak amik gambar), aiskerim dan macam2 air...hehe, memang terlentang kenyang malam tu lepak2 rumah adik lelaki akak pulak..

Kat bawah ni saja suka-suka la yaaa...hubby ajak ipar-duai lelaki main woodball la pulak...jom testingg!! Just for fun....semua pakai selipar je pun...hahaa

Adik akak, Mohd. Fadzli...first time pegang kayu dan pukul bola ni..hehe

Suami adik akak pun, ngencessss tengok...hahaaa..try jugaaaakkkk...akak pulak bz snap gambar diaorang ni..fun jugak tengok...

Pukul Anuar, jangan x pukul...kasi masuk eh...

Laaahhh budak Aidid ni pun...x mengalah jugak...alahaiiiii, bapaknya duk memukul dia sama sibuk..

Tengok Aidid, duk belakang Pak Ngah dia...sama sibuk je nak pukul bola tu...

Alahaiii Alang, action jer lebih niiiii....boleh masuk ke pukul camtu...hehe

Dan ni peserta wanita kategori remaja, anak akak Najwa pun terasa jugak nak memukul bola tu...apapun diaorang semua seronok main, akak seronok tengok je laaa....

3 comments:

blogresipi said...

Wah pakai sambut besday kat playground je ek? kire macam family day tue..kalau saya lalu kat situ confirm saya singgah kak.. pekena pulut ngn rendang ayam tue pun kire ok la...hehe

MamaFaMi said...

Bestnya Ummi ada geder geder kat garden cam ni... Kek besday ada berapa? Ma nampak satu je tu... kongsi bertiga ke?

ummi said...

Ijan -
Boleh singgah..tp kena beli aiskrim lagi tambah..hahaa..x cukup hari tu..

MamaFami -
Mmg best sesekali makan kat luar gitu..lpas makan buang je pggan kertas tu..kalu kat rumah xkan nk hidang pggan polistren lak..kena la guna pggan kat rumah, pastu kena membasuh pulak..Aah, kek tu saja je tempah satu, bosauuu Mama, x habis makan pun..