Friday, October 28, 2011

Yuhuuuu...Miss You All ^___^

ASSALAMUALAIKUM...Apa khabar??? Weee...salam rindu buat kalian semua. Terima kasih kepada yang masih sudi singgah dan jenguk2 dapur akak ni....Bukan xda masa nak on9 masa kat KL, cuma macam malas je, snok borak2 dgn adik2, mak abah sume pun datang KL taauu...Aiman jek yg duk on9 n main game sakan kat tenet tuh...Seronoknya bercuti, jalan-jalan cuci mata sana sini...window shopping segala....belinya tak la jugak....yang besar-besar tu tengok dan jeling-jeling jek la, yang kecik2 bolehlah nak sambar satu dua kata orang...hehee... Pastu akak dan suami menspa kan diri dengan urutan refleksologi...Yang mengurutnya adalah orang-orang buta yang mmg pakar dalam bidang ni....panggil ke rumah adik, terasa lancar segala aliran darah dalam badan....syoknyaaa...Akak xdalah pergi ke mana pun...saja jalan2 rumah adik2 dan diaorang yang mengajak ke sana sini sinuuunn..hehe

Aktiviti 4 hari 3 malam di KL penuh jadual... ^__^. Yang x penuh bila balik Kuantan adalah kocek jek, nipiisss la sudaaaa...wahahahhahaha. Akak ke KL petang sabtu dan bermalam di Gombak.

Hari Ahad pagi ke rumah adik lelaki akak di Seri Kembangan. Lepas zohor, dari rumah adik di Seri Kembangan terus ke Nilai 3. Pernah pergi sini 5 tahun sudah rasanya, masa tu kedai pun x banyak lgk..panasss komaiiinn kat sini...i dont liiiikkkeee...Akak x shopping apa sangat pun...window shopping jek laaa...verangaaaannn je tengok barang-barang perabut camgini...xda ruang dah la nak letak kat rumah pun.... Kalau sebut nak tukar/tambah, cik abang mcm jeling2 buat x dengar jek...hahahhaha, x hengaaattt je gayanya isteri dia ni...so posing ngada2 je laaa...hehe... Oleh sebab kita peminat barangan ala english, kita masuk kedai2 yang berkenaan jek....tp kita x suka la pulak banyak sgt bunga sepesen gitu jek....rumah orang putisss xda la pulak perabut dan perkakasan sume bunga2 macam gitu rasanya....semak pulak tengok, ..hehehhee.. Kalau satu dua buat pemanis tu ok la kan...

Kat atas ni still di Nilai 3 jugak laaa...tengok-tengok je laaa. (*tengok2 konon, habis jgk ratus2..adeeii). Yang ni kat Rafflesia Cottage kedai last kita orang tinjau....tengok barangan biasa2 jek..mcm x reti lak nak beli...hehee..Sume gambar2 ni Aiman yang snap...ikut dan jeeer dia... ^_^

Hari Isnin petang, sebelum ke Shah Alam berjumpa dengan Najiha, akak dibawa oleh adik akak ke Souvenir Shoppe di area Taman Melawati nih....Ok jugak laaa...banyak hiasan menarik jgk akak sambar...cuma akak jek x reti dah nak apply kat rumah akak yg semak samun tu...hahahhaha..Tunggu buat make over dulu la kot...hehe

X tau laaa hb kita tu jenguk apa....ntah apa yg dia berkenan sgt eks.. ^__^. Sekejap jek dia, last2 dia duk kat luar kedai...haha

Taraaaaaaaaaaaaaa....DAISO!!!! Ni aktiviti hari Rabu pagi sebelum akak balik ke Kuantan...hehee, Akak dan family adik akak ke IOI Puchong, di sini terdapat kedai Daiso yang paling besar selain di Sg. Wang dan mana lg satu eks, lupaa..hehe... Kat sini kita sukaaa...sukaaaa sesangat...murah dan terpana kejap tengok barang2 yang banyak kegunaannya untuk kita blogger masak2 nih...waaaahh, i liiiikkkeee...murah tapi cantik....sume RM5...mari, mari, mariiii... Akak kan, terlekat kat 2 rak ni jek..pusing2 kat situ gak, pusing depan pusing belakang, situ gak..hehee, banyak habis duit pun pasal barangan ni laaa...adeeeiii

Raga tu nampak kecik, tapi bila diisi barangan kecik2 sampai penuh....haaaa tu dia, 2 plastik weeyy, belek2 kat rumah 85 item telah akak sambar....sendiri mau ingat laaaa...hahahaa... Balik jek rumah adik akak, hb siap tanya, puashati dah pi situ?? Hahahhaaa...puashati laaa,! Tapi, pls take note that all payment is cash only ok!!! Tapi rasa macam ada lgk barangan nak disambar...wahahahhaa, sabaauuu jek laaa.. :))

Okayyyy, nnt akak update entry2 basi yang banyak tertunggak tu eh...sabooorrr k...

40 comments:

rahel said...

uwaaaaaaaa.....uwaaaaaaaa...Kak Ummi belanja habis2an...

Tina Othman said...

hehe saya pun gila pergi daiso, naknya ofis ni dekat je dgn daiso, hampir tiap hari lunch mesti nak ke sana, kemaruk

Sis-Lin said...

i like Daiso too... :)
I miss u too... :p

ilahjy said...

alkisahhhh...byk tu ummi sambaqqq 85 item bila lagi kan ummi sesekali turun sini...

Mamasya said...

Aslmkum k.Ummi...patutlah sunyi rumah k.Ummi..gi jln2 KL...best singgah shopping kat Daiso..

Lieya said...

Wa wa waaa kak Ummi borong sakan nampak... Daiso?? Yihaaa kat JB pun ade 1.. ehehehe

Fitri Senin said...

Mmaf la kak..saya ni baru tahu DAISO.. jual apa ek kak..??

izahdaut said...

mmg la kalau ke daiso tu ralit kat rak tu, tapi maslahnya bile rege 5hinggit tu rasa mahal gak. bila amik 10 item pun dah berapa tu. kire beg coklat akak tu musti bawak ribu riban la ek kalau nak ke daiso. hahaha...

Sari Yusa Ibrahim said...

i likeeeeeeeeeeeeeeee sopping

CA said...

Yuhuuu...muah2 kak ummi..winduuu jugakk.nape la tak berasap je dapur kak ummi...perghhhh sakan jengjalan wupanya ekkk...

tang urut tu i likeeee....beh kan.blind massage memang berbaloi..

ammpunzzz dah sampai IOI pun...sejengkal je dgn pondok buruk saya kak ummi.Next kalo jengjalan area sini singgah le..muah2

Ummi said...

Rahel -
Memang habis pun duit...tp x habis2an lgk Rahel...hahahha, igt dunia lg nih..

Tina -
Waaah ya ke dekat dgn Daiso, kalau tau akak call Tina ajak jenjalan sekali...keje kat Puchong tu la ya Tina? :)

Sis Lin -
Hehhehee....miss you too Lin, miss Daiso too..hahaha

Ilahjy -
Hehee..sesekali yang parah Ilah eks..sabauuu lg tuuu..hehehe

Mamasya -
Wkmsalam Mamasya cayanggg..muaahhh! Alaaah shopping kat Daiso jek..nak pi Cairo mcm x lepas jek Mamasya...kaann

Lieya -
Hehee..sesekali borong, hajat byk la tertunai, tp duit tunai pun kena mau bwk banyak..hahahaa, Melaka pun ada 1 jgk kan..

Fitri Senin -
Owh, Daiso tu kedai barangan Jepun la kiranya, tp tengok made in China pun ada...hahaa..situ semua barang di jual RM5, mcm2 barang ada...dr baking tools, hingga ke household tools...segalanya laaa...tp akak duk terlekat kat 1 2 rak jek laa..hehehe

Izahdaut -
Hahaa..mmg ralit pun Izah, tu la kan..mmg ada barang rasa mahal, ada barang rasa murah, tp akak suka papercups utk muffin dia cantik shape dan warna, tiada di kedai baking biasa...ramkin pun byk la yg comey2...hehehee.. Sesekali shopping mmg kira terapi, so kuar duit lebih sikit xpa...hahahhaha

dZana said...

rasa nk nagis la kak... huwaaaaaaaaaaa...

CT Delima said...

As'salam Kak Ummi

Kak ummi I miss you forever..muahhh! wahh gi DAISO ya. ct lama benor tak kesana kak. biasalah bila tengok rega RM5 macam kecik. tapi bila dah bolot harta dalam tu masa nak bayor naik ketar2 tangan nak tarik kertas dalam beg duit tu...hahahaha.

Yatie said...

Assalamualaikum Kak Ummi Cayanggggg...masih ingat kat yatie lagi tak ni?????.....biasalahkan bila shopping tu mmng tak hengat pun sesapeeee...yg penting hati gumbiraaaaa....jeles tawww tngk akak soping sakan...huhuhuhu...

Ummi said...

Sari Yusa -
Hehhehe...sonok kan....terapi lain dr yang lain...wakkakaka

CA -
Waaah ya ke..kalau tau akak dah calling2 CA, xpa nnt bila pegi lgk (*ceehh nak pergi lg tuuu...hehe), akak call CA eh..kita jalan2 :)

dZana -
Uiiksss jangan nangis Dzana cayang..hehe, muaaahhh, miss you so much!

CT Delima -
Wkmsalam CT cayanggg...hehehe, mmg dah bajet pun nak beli apa2 yg diidamkan..jadi banyak tu sbb ada belikan tuk adik2 n hadiah kat mak jugak..bukan akak punya sorang pun, hehhee.. Puashati...apapun, hb dan abah akak punya barang pun ada jgk laa...tp dlm 70 item tu akak punya kot...wahahhaha

Yatie -
Wkmsalam Yatie cayangg, muaaah, miss you too... Hehe, xpa nnt akak pi Johor, akak jumpa Yatie kat Daiso JB lak la eh..hahahaha

Kak Rose said...

sakanla soping sampai 85 items... kalau g situ rasa semua benda pun nak sambar kan...hihihi.. terapi yg burnt the pocket kan...

Ummi said...

Kak Rose -
Hahahhaa..tu laa..tp burnt poket pun berbaloi...barang kegunaan di dapur jek yg Ummi sambar pun, lg pun bukan selalu...hehehhee, masih ingat dunia lgk...

AZLITA AZIZ said...

salam kak ummi miss you too lah kak..
padan lah lama tak bersiaran.. ingat majuk.. hihi rupanya borong sakan kat KL.. Daiso lagi tu.. aduh! ita pun kalau sampai situ.. waaa... berpinor mata.. semua nak di beli.. sampai suami ita kata baik beli dgn kedai2 sekali haha

:)

E-na Lovely Kitchen said...

I like DAISO!!! rasa cam dgn rak2 daiso nak bawa letak kat umah...semua brg2 dlm tu cantik2 kan kak...E-na kat sini pun suka cari brg2 kt daiso...lagi pulak mcm2 kedai 100 lain...mmg gilerrr lah...

nnt buatlah tayangan kak...kot2 ada yang e-na terlepas pandang x angkut lagi ada can p sambar...he he

HomeKreation said...

Salam Ummi cayang. Sonok nya gi cuti2 ya. Along pun baru balik dari KL malam tadi tp bukan gi sopping, lotih bukan main ni...

cik cek said...

Patutla lama tak nampak ummi...shopping sakan rupanya...sampai nilai 3 bagai...he he kak cek yg dekat ni pun tak rajin nak sampai...he he....:D

Kjee said...

Ala Ummiiiiii...souvenir shop tu senafas jer dari umah Kjee. Tapi Kjee tak pernah masuk punngggg! naper tak koling2!!!

Nur-nba said...

Kak Ummi,
We miss you too sis... Bestnya jalan2 kat KL.. Banyaknya item yg akak beli sampai 85 item. Tentu makin cantik gambar2 dalam blog ni dengan barang2 baru.

Tak sabar nak tunggu sambungan cerita akak ni.. Ramai juga adik beradik akak di KL tu. Senang sebab tak perlu nak bermalam di hotel.

Nur-nba said...

Nur pernah juga ke Daiso tu di The Curve. Kalaulah Daiso ada di JB.. tentu rajin juga Nur ke sana.

Mat Gebu said...

Tiba2 tak boleh baca akak nya entri..gambar pun tak nampak...cuma ada ruang komen je kak..hahahahha....

anymz said...

ya la..kita pun sama cam mat tu hah..tak nampak satu menda pun..nampak kotak komen ni je tau..
huhuhu

ummi kejam tau.tak calling2 pun.nila3 tu dgn rumah kita 1 jam je.itu pun kalau kita yg bawak.kalau anak yg bawak 1/2 jam dah sampai..elok lah buat lagu tu ya..huhu..nanes nih..balik arrrrrr

Chah said...

Miss u 2,3,4....sakan aihhh bersoping...kami dok tadah pinggan kosong je tunggu akak masuk dapur semula...syok kan daiso? Beli..beli jgn x beli...

MaDiHaA said...

best tu kakkkk...
kt sunway piramid pn ada daiso kak...

Juwita Jamaludin said...

kak ummi.. jangan kata akak.. saya yang duk jepun lagi la 100 yen macam seringgit kalau masuk daiso atau la ..satu lagi nama seria yang sma macam daiso tu perpinar piji mata.. kalau tak sambar 10 item tu tak sah sekali beli.. selalu plak tu gi.. hihihi kadang dah amik letak balik pun ada hahahaha

IBU GEBU said...

kak ummi, ita dilanda ke"jeles"an tahap gaban ni...

NAK GI DAISO JUGAAAAKKKK!!!

HaSue said...

Kak ummi cayanggg..i miss uuu bery2 muchh..datang pepagi bute ni haa..mekasih laa tag kat FB.kalo idak ketinggalan ketapi sokmo..hehe..

syokkknyaa coti2 n soping2 ko kak..jeles daku melihatnyerr..lagi2 gi nilai 3 n daiso tu..huh..sibbaik kat sini xde daiso..kalo idak mau selalu wat2 demam nak terapi ke daiso.hahaha..
mmg byk godaan je ghupa kat situ tu..mekasih sharing pic.nengok pun jadi ler..hehe

Ummi said...

Azlita -
Wkmsalam Ita cayanggg...hehe, majuk pun cik abg jek reti pujuk..hahaha, tu la dia bwk pi shopping2...pastu ni dia dh pegi Tioman pagi semalam...uwaaaaa...letisss keje mengemas nk kena setel...adeeiii

E-na -
Wahahahha...dasssatt tu E-na, dgn rak2 nak bwk balik..nsb x bawak blk dgn kedai sekali, mcm kata suami Azlita tuh..hahahaa. Tayangan?? Alaaa xyah la kot kan...akak nak suh sume org pegi jek Daiso Puchong tu lg besaauu, mcm2 ada...hehee, segan nak tayang, nnt ramai naneesss lak, hahahaha

AlongRoz -
Wkmsalam Along cantik manis cayanggg..sesekali jek sakan ni Along...haha, kalau selalu x kuasa cik abg nak melayan kaaan... Along bila nk terbang ke Ktn ni..hehe

Cik Cek -
Hahahhaa...kak Cek duk kat area Nilai gak ke...adeeeii apasai x habaqqq, xpun leh jumpa, ok ok next time akak calling2...k.Cek tinggal no. fon kat FB leh ke? :))

KJee -
Waaaaaaaaaaaa k.Jee cayanggg...ya ke dekat rumah kJee...adeeeii x tau..ok ok nnt Ummi calling2 kalau pegi area Melawati tu eh..sori k.Jee eh, insyAllah ada jodoh, kita jumpa lenkali eh...tp segaaaan la kita...hehhee

Ummi said...

Nur-nba -
Wkmsalam...hehee, sesekali jek sakan Nur...mmg dah lama x jalan2 mcm ni..byk cuci mata dr cuci poket pun..hehee.. Eh kat JB ada Daiso gak kan, ada blogger bgtau..cuba cari.. :)

Mat Gebu -
Huh!! Nyampasss....saja la tu...dengkisss kaaann....hahahhahaa

Anymz -
Hahhaa..Anim pun...pakat dgn Mat eh, tp x dengkisss kan sbb sume tempat tu dkat dgn rumah Anim..
Anim cayangggg...sori byk2..Ummi ni segan nak calling2 ingatkan jauh rumah Anim dgn Puchong tu...hehe..Ok, next time kita jumpa kat Daiso jek la eh..hahahaa, muaaahh 1000x tuk Anim..ok x majuk dah eh? :))

Chah -
Hahahahaha...miss you too Chah! Amboiii tadah pinggan nak mintak yg mana satu tu..hehe

MaDiHa -
Mmg best Ratna..hehe..owh ya ke..ada byk lg la cawangan di KL eh..adeeeiii ^__^

Ummi said...

Juwita -
Hahahhaa..tu diaaa Ita...lg kaput kalau camtu eh..Akak kalau balik Temerloh ni pun pergi jugak ke 100 Yen tp kedai kecik, x byk barang pun.. Rasanya Daiso terbaik la kot...wakakkakaka.. (*duk berangan, bila la Daiso nak buka cawangan kat Ktn nih...) hehee

Ibu Gebu -
Hahahhaa...sabauuu Ita, nnt terantuk tiang...pi pujuk cik abang cepat...soping jgn x soping...hehe

HaSue -
Muaaahhh 1000x buat Sue cayanggg...hehee, miss you soooo very muccchhhh!!! hahaha.. Dassatt eh ko Sue, kalau demam2 selalu x masuk wad la eh..masuk wad Daiso jek boleh baik....betul tuuu...hahahhahaa... Adei jgn la disebabkan Daiso ni, ramai isteri demam2...hehe, nasib ko jauh eh Sue..xpun mst kejap2 hilang dr dapur, rupanya pi Daiso...hahaha

ummi nor said...

salam k.ummi,laaa...patut le lama tak update...rupa2nya g bercuti..wow, seronok dpt g Daiso tu...mmg rambang,rawak,berpina biji mata...tapi sy yg duduk kl ni pun tak sampai lg situ...heheheh...k.ummi duduk mana kat kuantan tu?sy ni pun org phg tapi temerloh,kat kuantan tu ramai le waris2..manalah tau ada rezki satu hari nnti kita blh jumpa kat kuantan..kan?kan?

Oh Oeya said...

Oooooo.. baru tau.. Daiso eaaaaa.. rahsia peribadi sudah terbongkar hik3 :D

Apa khabar Kak Ummi? Sihat sejahtera hendaknya ya :)

Ai macam tirgudaaaaa laa u ngeee ;-)

Ummi said...

ummi Nor -
Wkmsalam...hehhee..sesekali lama bertapa...owh duk KL kat area Puchong ke ummi Nor? Akak duk Kuantan kat Cenderawasih, tp kampung akak mmg Temerloh...weee ummi Nor blk Temerloh kat mana? :)), mana tau berselisih bahu kat Pekan sehari Temerloh tu eks..haha

Oh Oeya -
Hahhaha..apa yg rahsianya Oeya..sume org suka pi situ kan...Akak sihat2 jeerrr...alhamdulillah :)

Ijan said...

Salam kak ummi cayang... Wah shopping sakan jugak tu. sonotnye dapat p kedai sourvenir gitu. Buleh p lagi lah kot lain kali ye kak. Hihi

maz said...

lorrrrrrrrr..kak p daiso ioi ke..npe xmsuk je rumah kita nga mama...dkat bnar dhh..hehee..tpi msa tu tngal mama sorang je la ye...kita daiso kat bahrain ni..sni pun ada daiso..3 tmpat..ioi tu tmpat kita bwa anak2 jejln kak...sbbnya mall yg pling dkat nga umah..klu anak2 nk tgk wayang pun..stu la tmpatnya..boling pun stu la jgkk..org kata..tutup mata pun thu smua kdai lam tu..hahaaa...

Yaati Nor said...

kak ummi mat gebus jelous la tu..DAiso tu dekat dengan umah saya juga..Puchong Utama. Selalu gi sana balik keje dgn zahra. tapi tak boleh nak memilih si kecik u pon memilih sama. tapi saya rasa daiso the curve lg best kot.klu gi dgn En asben waktu memilih amat terhad..hehehe.Bayak berabis tu kak ummi..