Tuesday, October 4, 2011

Hadiah Dari Teman Blogger dan Silent Reader

ASSALAMUALAIKUM...

Terlebih dahulu akak ucapkan selamat menghadapi peperiksaan buat semua pelajar-pelajar PMR yang mula menghadapinya hari ini, semoga anak2 semua dipermudahkan untuk menjawab soalan dengan jawapan yang terbaik, insyaAllah...Berhati-hati hendaknya dan tidak melakukan kesalahan yang disesali hendaknya....amiiinn

Hari ni just nak berkongsi rasa sangat terharu dan ucapan terima kasih tak terhingga kepada adik-adik blogger teman alam maya, yang dikenali dan juga yang diam-diam selalu menjenguk ke dapur Home Sweet Home akak nih....huhuu... Yang dikenali tu kita x lah rasa terkejut sangat, tp bila yang silent reader ni siap email dan sungguh2 mintak alamat nak hantar hadiah ni yang buat akak macam terpana....x kenal orangnya, x kenal kelibatnya, x tau gambarannya.... Tetapi itulah kata orang, rezeki jangan ditolak, musuh jangan dicari.... Akak terima seadanya atas ingatan dan pemberian ini....

Dua gambar di atas adalah dari teman blogger yang jauh di seberang...agak lama menyepi dari dunia blogging, tp alhamdulillah kami selalu bertanya khabar di FB....macam-macam pulak dikirimnya...2 buah buku resepi (kek dan masakan dari pelbagai negara seperti Vietnam, Italia, Mexico, Sunda, Bali, Korea, Thailand dan macam2 x ingat daa...), rempah soto dan kain batik yang lembut dan yg pastinya macam tau-tau my fav colour tuh...brown...i liiikkeee... ^__^. Tak lupa jugak kad hari raya....hehhee

Yang ini dari seorang silent reader dari Putrajaya yang memang akak x pernah kenal, rupanya ada blog jugak....tp bukan blog masak...toke kain-kain dari Vietnam....adeeei terima kasih Najwa (*nama mcm anak akak pulak). Cantik kain dua tone colour gitu...lembut dan halus...sejukk jek jenis kainnya....siap dgn beg merah tu pulak...cantiiikkk, leh bawak pi shopping la eh...hehehe. Kalau anda nak tengok kain-kain Vietnam yang cantik-cantik, jom on9 shopping kat Sini. Macam-macam adaaa.... Terima kasih banyak Najwa...

Buat kedua-dua teman alam maya ini, semoga ikatan ukhwah kita diberkati dan berpanjangan...insyaAllah.

13 comments:

IBU GEBU said...

waaahhh! dapat hadiah... ramai yang sayang dengan kak umi ni...

orang baik mesti ramai hati2 yg terpaut...

KEEP IT UP KAK!

Sidratul Muntaha said...

untung akak..
alhamdulilah..
moga2 ikatan persahabatan tu ttp utuh selamanya..

Gee® said...

Waaa...seronoknya kak ummi ada peminat sayang... baik hati pulak tu

Mas said...

alhamdudillah...seronok mas tengok..
bestnya ramai peminat....
cantik2 hadiah tu kak..
siap dapat buku resepi lagi...

Ayu said...

Assalam kak ummi, wah seronok dapat gift dari teman2..jeolous i u..hehehe
oops tak lah cuma tumpang gembira aje..hehe..kak thanks ya for the wishes untuk hasif tu..

Kak Sam said...

Alhamdulillah ramai yang menghargai usaha akak. hehehe buat baik akan dibals baik. Betulkan kak?

HomeKreation said...

Wah, ramai peminat Ummi... happy kan Ummi sbb di hargai.

E-na Lovely Kitchen said...

murah rezki kak ummi...seronok kan kak bila di hargai begini...tumpang gembira gak..he he

Yat Maria said...

Wooohooo Kak Ummi cayanggggg...waduhhh kak..dapat hadiah jugak cam Kak Nor..rejeki eh kak..nanti try resepi2 tu..kita orang pun leh tumpang gak buat..hehe..

Nur-nba said...

Tahniah kak.. Ramai peminat akak..

Diana @ Melley Mey said...

wah akak kita cayang nie dapat hadiah.... seronoknya... :). n ada buku2 resipi lagi gitu tau.. nnt bole ler share resipi2 tu kat dapur akak nie kan... :)

Oh Oeya said...

Wah! Dpt diah!
Sayang Kak Ummi..

Nuridah said...

Assalamualaikum Ummi,

waduh seronoknya dpt hadiah...byk pulak tu...murah rezeki Ummi...tumpang gumbira la kita disini...hehe.