Thursday, October 6, 2011

Instant Pizza Dough, Syookknyaaa

ASSALAMUALAIKUM...

Semenjak dua menjak ni kan, akak mmg malas tul nak masak lauk pauk resepi baru ke apa ke...duk masak yg sempoi2 dan biasa2 jek..tu pasal xda sangat entry lauk pauk....nnt la eh, mood cari kelainan kot datang sikit hari lagi...insyaAllah...xpun wat lemau jek laa..hehehe. Okay ni nak story la eh....baru ni kebetulan hb ajak ke area Taman Gelora Kuantan tu nak amik gambar sikit, balik tu akak ajak singgah shopping kat Pantai Selamat supermarket.....round round beli macam2 la dalam tu....

Salah satunya ini laaaa dia...haaa, instant pizza dough...senang keje lgk dr BM...wakakkaa...berehat lgk la BM akak nampaknya...hehe... Satu paket ada 5 keping...duk ber3 ni guna 2 keping la sekali buat...tp saiz berdiameter 7 inci gitu jek laa..letak jek dlm loyang pizza wpun saiznya x madaaannn...hahaa...tabur je la topping lebih kurang...bakar, siap...! Janji ada mozarella cheese kaaan... Bekal aiman ke sekolah jgk...hehehe

Lagi malaasss la tuan rumah lepas nih...BM nnt naik sawang pulak....adeeeeii... doh yang ni pun sedap...lembuuut jek...

23 comments:

rahel said...

Selamat pagi Kak Ummi,
bestnya..pepagi ngadap laptop..ternampak pizza...emmm sedap tu..

Sheila Shafeareen said...

Assalamualaikum Kak Ummi harap sihat dan ceria selalu
yelah lama x mkn pizza..kalau buat sendiri nak letak byk2 lauk pun boleh kan...mcm2 tabur kat atas tu....ingat nak juga cari yg dah siap mcm ni....
apapun terliur negok pizza akk ni.nyam nyam

Oh Oeya said...

As salam Kak Ummi.
Wo! Wo! Beromputih seyyy!
Dap nyerrr!

*pssttt! pinggan tu.. lawo.. mana dapat itu barang heheh..

Tina Othman said...

wah bestnya kak, klu instant dough ni selalu kat belah mana ye klu kat supermarket, nanti nak carik lah

ibundo said...

salam ummi.
kaya inti tu mi..puas makan.

izahdaut said...

kak umiiii
nak sikit buat bf. tak bf lagi ni..
waa ada instant ye.. mau saya beli gak ni. tak yah uli2 kan kan.. suke suke

Mas said...

akak..nak bf pizza....
dah bawa air ni..he3

Mama Hawa/Mama Nani said...

Salam & Slmt Pagi Ummi
Hawa tak pernah mencuba yg instant pizza doh lagi. Lama tak buat pizza..tgk pizza Ummi yg kaya ngan inti fuyoo ngences ni hahaha

Sidratul Muntaha said...

aih akak nih..
buat aku nak mkn pizza la plak pagi2 nih.
hihiih

quinnie said...

salam kak ummi...sedapnya makan pizza..saya pagi2 pun boleh jalan je ngan pizza nih..hehehhe

Diana @ Melley Mey said...

Assalamualaikum akak ummi cayang...
adeeh lapar nie akak.... hehehe... meh nak ckit... ada lg x nie? terliur tgk pizza tu tau akak..yg instant nie lg senang kan akak... suka2..

shida said...

gulp..tgh lapo nie...
nt nak try buat lah..tp ntah bila...huhuhuhu

Sue @ Nenie said...

Salam Kak Ummi...

Wahhh dah ada instant doh pizza ya kak...Ni homemade punya ke atau redy made? Brand apa yaaa? Boleh cari gak ni kalau2 ada di pasaran Shah Alam ni...

Sofea said...

singgah tgk pizza..:) tgk je tau nak mknkena buat sendiri kan kan k.ummi ;)

Ida,Japan said...

k'umi bestnyer ada doh pizza yg dh siap....ida pun dh lama tak buat pizza kak...malas betul ida ni...apa2 pun janji sedap dan kenyang kn kak

tun_telani said...

masa duk uni dulu pernah beli ready-made pizza base nih.. sedap jugak.. dh duk saje2 kat umah ni (x kerja pulak tu) mmg xde excuse la nk beli yg instant.. hihi

yummylittlecooks said...

Hi kak ,
Saya belum pernah cuba instant pizza dough, nampak sedapnya pizza ni!

dZana said...

BW dipetang hari.. dah ternmpk 2 jenis piza diblog masak2.. harus mempiza jugak ke saya hari ini.. huuu..

ShashaCatering said...

Hmmm... sedapnyer ;)

Cik Kamoo said...

akak pakai brand ape Instant Pizza Dough tu??

Aziela said...

Salam Kak Ummi. Saya minta hubby tolong surbey kat Kg Selamat tu...tapi dia belikan pizza instant terus... Esok, saya sendiri pula nak cari kat situ..hehehehe. Teruja sangat tgk akak buat. Boleh buat topping sendiri...

http://therainbowjourney.blogspot.com/2011/10/sarapan-segera.html

somejsy 15 said...

Kat mne boleh beli instant pizza dough ye ???

somejsy 15 said...

Kat mne boleh beli instant pizza dough ye ???