Monday, December 29, 2008

Najwa Masuk Semester 2 Dan Makan-Makan Di Segamat

Masuk je bilik, Ummi buka tingkap le dulu...Hubby duk tolong pasangkan rak untuk Najwa..Tengok tu, abanglong dengan Aiman just hanging around and siap posing lagik!!!

Sabtu kelmarin jam 10.30 pagi, Ummi n family telah ke Uitm Segamat semula menghantar Najwa mendaftar untuk Semester 2. Alhamdulillah..she got 3.9 pointer for her first semester result. So proud...!! Dia dapat Anugerah Dekan laa...Harap dia boleh maintan...Sampai di sana dia hanya daftar untuk kolej penginapan dan dapatkan kunci bilik saja. Kami pun memunggah le barang-barangnya yang penuh satu bonet kete tuh!!! Emm..dia bertukar bilik lain x jauh dari bilik lamanya jugak...Geng dia pun tukar bersebelahan je dengan bilik barunya. Kitaorang semua masuk lah ke bilik tu. Tolong susun barang-barang semua. Memandangkan class akan hanya bermula pada hari Selasa, so Najwa ikut kitaorang balik semula la ke Kuantan dan malam tu jugak kitaorang balik ke Temerloh untuk kenduri my cousin pada hari Ahad.. Malam Ahad balik Kuantan dan pagi tadi hantar semula Najwa ke kampus. On the way balik Kuantan terus singgah hantar abanglong pulak ke Matrikulasi Gambang tu..Take care and muaaahhhh to both of you!!

Singgah di Pizza Hut, Segamat...Najwa sakan duk bercerita dan sempat posing lagi dengan Najiha tuu sementara makanan sampai..

Ummi order Bolognaise Spaghetti je..Diaorang sume hentam 2 tray pizza with different flavour, double ice cream, mushroom soup and bread stick. Mango ice-blended tu untuk Ummi dan hb.. Ummi memang kureengg sikit apa2 air gas nih! X suka..

Haa..makan jangan x makan eh...habiskan..!! Aiman, apa senyum2 lagi tuu..!

3 orang anak-anak remaja Ummi...besar dah kan..!!

13 comments:

Rafizah Nordin said...

wahhh encem & cumey2 anak2 kak ummi.kak ummi pun masih muda rumaje...ish tak sabo nak jadi cam k ummi nih.bilelah anak2ku nak besar...hehehe

Intan dan Shahrul Fitri said...

Tahniah buat Najwa..rindu kat ITM segamat tu..thn 97 tinggalkan kolej Nilam tu..

Grow2g3th3r said...

Kak ummi... adik dla baru je masuk uitm segamat... tapi dla tak p hantar... tak de cuti..

Kepada Najwa... congrats.... maintain DL ye for every sems....

ummi said...

Fiza - Aah dah muda belia anak2 akak tu..hehe..maknya dah tua laaa..mana ada muda..Mmg sonok bila anak2 dah besar gitu, macam kawan je rasa..hehe

Intan - time kasih bg pihak Najwa la..oo dulu belajar sana jgk ya..Najwa duk Kolej Intan..

Dila - Ooh adik dapat course apa sana? Najwa dah Sem 2 situ..Time kasih atas ucapan tu, moga-moga dia boleh maintan dislist tu..

VG said...

Kak Ummi - congratulations to your daughter (and you) for her good results. Well done. She is pretty just like you and you still look sooo good, considering you have grown children. What is your rahsia to looking so muda???

Soalan Kak Ummi - Vin nak buat chicken curry untuk makan dengan roti canai for dinner tomorrow nite. What recipe from your blog do you suggest?

Hopefully you see this msg tonite. I'll check your blog tomorrow for your answer.

Love you, Vin

nachz said...

kak ummi..bestnye..pandainye anak k.ummi..DL...hhuuhu..bangga tau...hope die dpt maintain nti..insyallah..congrats tau....

grow2g3th3r said...

kak ummi.. adik dla ambik DBS (Business Studies)..Tapi tak tahulah sama ada dia boleh bawak that course sebab dia tu tak suka membaca... dia suka mengira jer....

kak ummi... dla ada pemasalahan ni.. anak dla tak suka makan nasi... dia suka makan mee... kak ummi share ngan dla masakan mee boleh tak? dla tak reti memasak..... kak ummi createlah masakan mee yg simple2.... heheheh demanding sungguh dla ni... anyway...tqvm

kak ummi... kalau tak keberatan, umur kak ummi berapa tahun ye? akak nampak muda dan sihatlah.... pulak tu, bila akak bersama ngan anak2,.. Seperti gabungan yg sungguh ideal...suka dla tengok family akak ....

ummi said...

Vin - Hai dear! Thanks on behalf of Najwa for your wish! So sorry I just open this message this morning..so bz and tired last night!

Wahahaa...melambungnya pujian tu!! Xda rahsia apalah..just treat well and be nice to yourself, smile and always sincere to everyone and everything you do..And always don't miss to pray and thank God for what you've had at this age! :D That's who I am..

And for the chicken curry recipes here, I would like to suggest you to try out the Kashmiri Chicken Curry original recipe by Chef Wan and Ayam Voluvar..You boleh adjust kalu nak lebih or kurang pedas, rasanya sesuai dengan roti canai or Kari Dhal dgn Udang (see my Simple Dish/roti entries)..Or else, Mat Gebu and Kak Jun punya blog pun byk yang sedap2 rasanya.. :D. Hope you'll find it suit to your taste.

Have a good days ahead...muaahhh! Love u too dear!

ummi said...

Nachz - time kasih..mungkin rezeki dia baru2 ni..tu lah, harap dia boleh maintan for every semester..

sakurasa 2 said...

bestnya makan pizza

ummi said...

Dila,
Samalah dengan anak akak Najwa ni..x suka yang kena mengadap/melekat kat meja study..bab kira-mengira xpa..mcm course dia ambik ni..

Pasal anak Dila x suka makan nasi, it's not a big problem Dila..As long as your kids wanna eat mee, meehoon, pasta, kueyteow or apa2 saja yang sewaktu dgn nya..ok lah tu! Pelbagaikan penggunaan sos2/sup seperti keluaran Prego/Heinz/Kimball dll, byk jenis..paste/soup. Then campur je lah dgn pelbagai campuran sayuran or grated cheese, ala-ala western ke..Cuba Dila tengok kat entry Mee/Pasta akak tu..boleh try..Akakpun kurang masak untuk small kids, anak2 sume dah tekak dewasa..Btw, berapa umur anak Dila tu? Kalu dia x suka pedas, boleh kurangkan pedas..Harap ni membantu Dila ya.

Hahaa..Dila, thanks atas pujian untuk fmly akak..hehe..Biasalah bila bersama sesekali, masa tu lah nak gelak dan santai sakan eh! Lupa yang kita ni mak bukan budak2..hehe..Enyoy!!Pasal umur, akak selalu pasti..this year will be 43..no secret! Selalu bersyukur masih bernafas di usia ni, selalu ketawa, treat well and be nice to yourself and sincere with everybody..That's all.

VG said...

Thank you kak ummi. I have to try for next time. I made my own version yesterday - 'tokok tambah ala Vin', he!he!. Turned out very nice - nanti I put up the post, ya. HNY to you and all your family kak Ummi. Hugs, Vin

Anonymous said...

kak Ummi, salam maal hijrah and happy new year :) rajin betul kak Ummi masak. masa sini selang 2-3 hari ada saja benda baru.*drool*
and congrats to your daughter Najwa. GPA 3.9?? ~ faint!!

as