Friday, May 6, 2011

Tenggiri Stim Tiga Rasa (Ulangtayang)



Assalamualaikum....waaaah dah hari jumaat dah eh...adeeii apasaii cepat sangat masa berlalu....huhuuu...macam2 plan nak buat macam x sempat la pulak... 2 3 hari ni akak bz sikit la aiihhh, macam-macam kejadian jek, masa tengah sibuk masa tu la jugak mende alah ni nak rosak, nak senget, nak tumbang...hahahaha..sikit lagi maunya akak pulak tumbang....

Okaayy lah layan lauk siaran ulangan je la eh....akak ajak family adik datang dinner kat rumah nih....Oleh kerana lauk ni sedap, so masak lagi resepi nih dan saja nak bagi dia rasa masakan stim tiga rasa nih kat family adik..... Layan gambor je la eh....malas nak khutbah panjang2 ni..biar tok imam mat masjid je lah bacakan...panjang sikit....Akak ni bagi kutbah pendek jek..tu pun pasal masak2 jek....heheheee

Baru jek akak buat ikan siakap masak camni...nak resepi click je la Sini k...Selamat Berhujung Minggu....ada projek sikit nih...hehhee


22 comments:

cik cek said...

Salam Ummi...

Wah! sedapnya....perut kak cek dah nyanyi2 lagu keroncong untuk Ana ni...bestnya kalau dapat makan panas ngan nasi putih....Wah!...laponya....

Gee® said...

sedapnya....mabeles nih...tumpang semangkok...

miszlullaby said...

sedapnye ummi~

bersama kak Es said...

khutbah ringkas yang tak ngantuk :)

Kak Ummiiii..ikan tenggiri masak apa pun sedap kan?
ulangsiaran maksudnya sangat sedap sebab tekak masih suka suki nak makan lagi

lina said...

salam kak ummi - Dah cuba stim tiga rasa ni sedap....dua hari beturut2 anak request masak lauk yg sama...Terima Kasih Kak ummi.siapa cuba yg belum cuba elok la cuba mmg tak rugi :) kan kak ummi

Zaliedana said...

Kak ummi nmpk pong mmg sedap..Amik resepi dulu,nnti leh la try..

Kak Sam said...

Perghh mengamcam betul le cili2 yang bertaburan tu

NoorMasri said...

asal masuk sini je mesti kena lap air liur yg tiba2 meleleh..hehehee

Mas said...

sedapnya tengok tenggiri tu kak ummi....

CT Delima said...

Assalamulaikum kak ummi


kak jangan tumbang, kalau rasa2 nak tumbang gak, sendal dengan tongkat ehh.. hehehe jangan marah eh kak ummi ct suka gurau2 jer :DD

lain kali ajaklah kita pulak dinner kat rumah kak, nanti lepas makan kita tolong cuci periuk lak.. hahahaha

Yatie said...

mmng sedap lauk mcm ni..Yatie pun dah cuba resepi ni..yummyyyyy...

Ayu said...

Assalam kak ummi,
tengok kuah ikan ni aje kita dah tahu mesti sedap ni..
makan nasi panas2 dgn lauk ni aje dah cukuplah pada kita..

kak minta izin c& p lauk kurma telur pengatin tu ya..sedapp..

Ayu said...

oops thank u lupa nak cakap..heheh terclick ..cepat sangat..hehe

nOOrsha said...

salam kak ummi..nampak sedap ler...saye yg 3 rase ² ni memang peberet...skettt..ehehe

Mat Gebu said...

Panassss tauu..sebab kena stimm kat sini..hahaha...guna ikan kembong ok tak eks..

MamaIeta said...

sedap sedap sedap..... nak cikit?

Diana @ Melley Mey said...

akak... diana dah try dah resipi nie tadi... Memang tersangat ler sedapnya.. tak kira ler berapa kali nak ulang tayang kan akak.. yg penting ianya sedaaap wooo... tq akak

Ijan said...

Salam Kak Ummi,
memang le cepat masa ni berlari lari agaknye... tp kite suka hari jumaat.. pasalll... esok cutii..hehehhe... selamat berhujung minggu kak :)

Wat balik tenggiri sikit ye... hehe

Ijan said...

Salam Kak Ummi,
memang le cepat masa ni berlari lari agaknye... tp kite suka hari jumaat.. pasalll... esok cutii..hehehhe... selamat berhujung minggu kak :)

Wat balik tenggiri sikit ye... hehe

ShashaCatering said...

Stim Tenggiri 3 rasa. Wah! Nampak sedap. Tak pernah dengar sebelum ni. Nanti nak try la.

Tq for sharing ;)

ICook4Fun said...

I memang suka stim ikan tapi yang biasa dengan kicap dan halia saja. I mesti try this recipe out the next time. Happy Mother's Day to you Ummi!!.

Deliah's Deli said...

masuk je sini terus lapar wpun br je mkn malam..ulang tayang bnyk kali pun x pe sbb mmg pun sedap sgt2!! :))

*slmt hr ibu kak! :)