Monday, May 9, 2011

Hana @ Home Sweet Home - Part II (Lagak Si Cilik Darwish)

Assalamualaikum.....Semalam akak janji nak tayang lagak si cilik Darwish, macam-macam gaya rewang dirakamkan oleh abglong.....Jom layan....Darwish ni malu tapi mahu taaauuu... Tapi dengan abglong no hal...sekejap jek mesra, siap masuk bilik abglong usik2 laptop dan main game sekali dengan Danish dan Danial....hehehehe... Tp entry ni just nak rakamkan acara penuh Darwish masa di rumah akak...hehehe...Terima kasih pd abglong yang rajin rakamkan aksi-aksi Darwish nih....Hana, anak ko nih mmg tatak kesah punya budak...kasi kereta mainan jek, boleh lupa dengan mak abah dia...hehehee... Akak dengan abang mmg terhibur habiss....Jom layaann...

geram nak cubit jek pipi mungil tu....ada kang nangis lak...terus x jadi makan maknya tu nnt..hehe

Puas dah main sorang-sorang...dia ajak mak abah dia lak main...itu mende alah Hana bg tuk wat pegang piyuk panas, dah jadi mainan dia, hahaha...Dr. Hamzah pun melayan...

Haa, tu dia...lagak PI..dari kastam ke dari SPRM nih?? Rumah auntie xda apa2 la encik, itu sampah balut kotak apasaii kasi masuk dlm gobok auntie...adeeeiii...berusahanya nak buka gobok tu haa...masa ni panggil nama dia pun boleh buat tatauuu jek...adeeii

Adeeeii jangan la ko berenang dlm kolam kecik auntie tu Darwish oiii..kang sume ikan melompat keluar...hahahaha..tu tunjuk2 tu...nak apa, nak songlap ikan auntie la eh...amboiihh abang2 garang komain jaga adik..hehe

Akhirnya tewaasss jugak....dapat dan jinak dibuat dek pakcik rimau...hahahahha...terkedu sekejap...baiiiikkk jek tersenyum malu2...haaa..

Thanks Hana, kerana sudi bertandang dan menceriakan rumah akak dengan gelagat anak2 manja dan ceria mu.....terhibur sekali akak dgn abang serta abglong pun....Aiman x kesaaahhh..hehee... Nanti datang lg rumah auntie eh.....tu si Danish dan Danial dah tanya pulak, bila lagi nak pergi rumah abglong...ha...ko datang je la nnt...hehehe...tp bgtau dulu eh...kang rumah berkunci xda orang laak...hehe



22 comments:

hani said...

seronok kan kak ummi dpt gather2 dgn kak hana...saya pon kepingin nak jumpa divas ber2 ni...

ijayuji said...

Kak Ummi!!!! alaaaaaaaa... tak baiklah mata kita kalau mcm niiii, ni sampai episode baper ni??? jgn mcm telenovela yerkk terus tertutup mata ai tak leh bukak wakakakaka.... darwishhhhhhhh! aduhhh geram betul!

lina_pg said...

bestnya gader2 ngan hana..dua2 pun blogger femes gitew.Dak kecik tu ala2 PI a.k.a kastam..abes selongkar umah kak ummi.hik3 seronok tgk gelagat Darwish tu

Citarasa Rinduan said...

alahai...
mmg best lihat aksi si cilik itu..
dapat bayangkan dia selak sana.. buka sana sini

hehehhehe.. teringat aksi umai

nur easy said...

muhibahnya...;)

AdyBudika said...

wahhhhhhhhhhhhhh..comelnya!!! rupanya inilah abg rimau :) eh comel tu untuk si pemain kete tu :P

Mat Gebu said...

Comey darwish...nanti darwish dpt gak adik sedara tauu...untie ummi dia _______ nantiiii....(sila isi rumah kosong tu dgn jawapan sendirik..okehh!!)...amponn kak ummi!!

Nuridah said...

Darwishhh...comel nya...dh besar nanti mesti hensem nie...wah siap mengemas rumah auntie ummi ya??

azian said...

hehehhe...kak ummi, lawak la cik mat tuh...agak2 apa tempat kosong yg sesuai???heheheh...kak, kl la kami dtg umah akak, agaknya abis laaa muiz tuh!!!

izahdaut said...

tak like tengok budak mungil tu.. eee geram betul.kak ummi cubit je pipi dak kecik tu.bior mak dia menggunakan skill memujuk..hehehe

Rima said...

Hehehe budak tengah naik memang shiok.. pipi.. badan semua naik .. cuba kasi satu kiss lain kali KUmmi jumpa dia wokey :o)

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

salam kak ummi..
tentu seronok bila rumah dikunjungi tetamu yang dinanti2 kan kak? lagi tambah seronok dpt menjamu tetamu yg dtg.. tumpang gembira tgk gather2 akak ni.. lg satu.. paling syok tgk barang yg dikirim tu... lawa sesangat kak... bestnyer...

CT Delima said...

Assalamulaikum kak ummi

dok gelak sorang2 kat umah ni baca kisah Darwis.. hihihi. anak2 ni bior jer dia main, kasi bersepah satu rumah pun tak apa. kang dah penat bila dah tido bolehlah kemas balik.. hehehe

Mas said...

gerammnya tengok budak kecik tu....
dapat kat mas digomoi2nya budak tu biar nangis...nanti biar maknya pujuk..he..he..

shah-kayrul said...

seronok tengok gelagat dak darwish nie....

hana said...

hihihi... tima kasih kak n3 nih... banyak abg long amik gambo budak rewang tuh.. kiter amik kak eh nak simpan wat kenangan.. hihi

nak aminkan la apa mat mat cakap tuh.. takpe kan? aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn... kikikikikiki....

Mat Gebu said...

Amennn....pstt..hana, kak ummi ok nyaaa... lagi pun koo nampak tak abg rimau dukung darwish , nampak macho kan...kan..kann. Ben, kalau tgk pun nangessss!!....kesimpulannya, memangg sesuaiiii!!...sori kak ummi dan abg.... :-)

Ummi said...

Hani -
Hahaha...akak bukan divasss tauuu..dewi seri malam jek..hahaha

Ijayuji -
Hahahhaa..Ika, akak wat tele-en3 2 episod jek...x pjng, dan senapas jek..xdan terkatup mata Ika pun..hehe

Lina -
Hahaha..blogger femes ala pekasam dah..budak Darwish mmg menghiburkan..

Citarasa Rinduan -
Hahahaha..jgn bayangkan Darwsih selak kain sudah laa...hahahah..keji Ayu..

Nur Easy -
Memang muhibbah..hahaha

Ady -
Hahahaha..ya laaa..yg dukung tu bkn kategori comel dah..comot..hahahahha

Mat Gebu -
Waaaaaahh molot nak telan lesung pipit ke lesung batu Mat! X naaaakk...fengsan akak...nnt sapa nak bawakkan perut boyot..kita x larat..huhuuu

Nuridah -
Hahahha..memang pun, mengemas sungguh2 dia..hehe

Azian -
Hahahaha..xpa, kalau akak x larat, akak suh mak muiz kemaskan sblm balik ok? hahaha

Ummi said...

Izah -
Hahaha...sayang nak cubit...takut dia nangis kang spoil suasana lak..hehehe

Rima -
Aah kan...budak2 sedang umur ni sedap wat main, cik abg akak komain geram tgk...mmg dah byk kali kiss pun si Darwish tuh..haha, kalau Sonia dekat, lg akak hug n kiss dia jgk..

Madiha -
Aah la Ratna oiii..mmg best x igt doniaaa...hehee...barang2 tu bukan hadiah tauuu...kita kirim beli..tp harga still morah laaa...suka sesangat nih! hehehe..

Ct Delima -
Aah budak2, biarkan aje...akak lg suka tgk gelagat, kalau tegur nnt terbantut, terus xmo dtg dah rmh auntie Ummi ni lak nnt..hehee

Mas -
Darwish mmg xkan nangis..jenis hati kental..dia wat deeeqqq jek..hehe

Shah-kayrul -
Tu laahh..akak pun sonok melayan dia...

Hana -
Hahaha ko nak gambar yg besar2 nnt akak emailkan laa....yg ni dah kena edit..nnt akak email k, hehe..Tp ko keji tau..sokong Mat...menciiss...hehe

Mat Gebu -
Waaah ko Mat smpai 2x masuk sini...abg macho bukan pasai dukung Darwish laa..dia mmg macho...wakakakkaa...adeh tu pasal RCW suka dia...hahaha..bukan dia suka RCW...wakakaa..fengsaaannn!

Ezadlieza said...

salam k.ummi....psttttt suker tgk gambo terakhir tu....mcam tingin jer cik abg kak ummi tu...hehehehe..apalagi kakkkk...

mokwonik said...

nampak sedikt kurus dah darwish tuh..selalu kena tinggal..cian dia ! tapi pipi menten pau kaya gebus..hihi

ijan said...

Salam Kak Ummi,
Wah seronoknya depa gader2 no.... makanan pun bukan main spesel lagi kak ummi masak... patut la tak angkat kepala dah tetamu.kikiki...

Boleh tahan jugak Darwish menyelongkar ek. ada jumpa apa2 ke incik? hihihi....terhibur jugak tengok gelagat Darwish tu :)