Monday, July 25, 2011

Projek Suka-Suka, Untuk Apa Eh?? ^__^

Assalamualaikum.......Taraaaaaaaaaaaaaa.... apa khabar adik-adik sekalian (*kakak-kakak ada ke...sorang berdua je la kot..hehe). Sorilah menyepi tanpa entry baru, penat sangat balik dari kenduri di kampung cuti hujung minggu baru-baru nih.... Dari pagi jumaat bz mengukus 2 jenis apam dan mengacau puding jagung berkuah koktel untuk hidangan kepada jiran-jiran mak yang tolong menyiang dan mengupas segala bahan.... Okay kita tinggal cerita tu dulu eh...

Sekarang apa? sekarang apa...sekarang apa laaaaah sayaaanngggg.... Hehee... Tengok betul-betul dan cuba teka.... Projek apakah ini? Teka laaaa dulu.... Xpun tengok jek kalau xnak teka... Jangan sebut akak nak sambut menantu sudah laaa.... Atau jangan sebut abang rimau kahwin lagi pulak....tu keji tuuuuu...hahahaaa... Tapi memang laah, x pasai-pasai family akak dapat hidangan ni....hehe...Hana n Mat, jangan masuk campur eh....akak lepuk kang...duk diam-diam tengok... Xpun pi main jauh-jauh...
Okay, yang lain tu...boleh mula meneka dari sekarang.... 1, 2, 3..... tekaaaaaa..... ^___^

Nasi Minyak Pancawarna

Udang Sambal Bahtera Damai

Rendang Daging Kerisek

Pajeri Nenas

28 comments:

cik cek said...

Ummi.....

macam hidangan makan damai je....sape lak yang jadi pengantinnya....he he he...tak larat nak teka...kak cek dtg nak tumpang makan....tak tahan..tgk dah tergoda ooooo...manyak cantik....confirm sedap ni...:)

Citarasa Rinduan said...

KAK, NIE YANG
untuk radio pahang,fm ker?
jeng2

Sis-Lin said...

oooo ni masak lauk perantin ke????
shedapnyaaaaa..bau sampai JB ni...

Kucing Serius. said...

Alamak. Ini sedap. Huuuuuu T.T

Kucing Serius. said...

Kalau lauk hilang tu jangan tuduh sy tau! Sy kucing yang baik! Ahaha

Deliah's Deli said...

kak,mkn dulu la br teka2 ye..:)))

quinnie said...

udah rupa masakan pengantin ni kakummi...hehehhe...

anymz said...

adeh nak teka ke?..betul kata ayu tu..utk radio pahang ke tu?..radio takleh makan ummi..cuba bagi kita rasa dulu. juadah cam lauk pengantin je tu...hehe

dZana said...

masuk majalah lagi ke kak ummi.. apa2 pun tahniah kak..

Juwita Jamaludin said...

kak umie terliur datang malam2 gini nampak menu tu.. sedapnya.. bak kata del tak nak teka dulu nak makan leh tak..ngeeeeee

Diana @ Melley Mey said...

Assalamualaikum akak ummi..
wah sedap2nya lauk yg terhidang cantik lagi menarik tu akak... wah main teka teki yer akka... mcm hidangan pengantin jer tu akak.. ker tuk hantaran? hehehe

Zaliedana said...

Kak Ummi,uii nmpak sedap2 semua hidangan,cam lauk pengantin,nih juadah yg akak msak yg msk radio ek..Apa pon nanti jgn lupa letak resepi kak.ya..Hehe..

Nuridah said...

Malam2 jadi lapar pulak bila lihat lauk pauk yg mengiurkan...sedapnya masakkan ummi nie...boleh tertiarap lepas makan nie...hehe.

Kak Rose said...

x nak teka tp datang nak makan... macam hidangan pengantin jer...

wah siap warning cmg n hana... ada pa rahsia ek? kongsi2 la...

Mamasya said...

Cantik hidangan k.Ummi tu...utk majalah ke k.Ummi atau ada pengantin yg tempah? tak sabar nak tahu citer...

Lovely Kitchen said...

ni projek masuk magazine lg kot...comei2 je tu...betul tak k.ummi...

AZLITA AZIZ said...

salam akak ummi... sukanyaaaaa... ita paling suka kalau buat hidangan makan beradap... memang suka sangat...

tapi hasil sentuhan akak mmg klassss...
simple tapi menarik sangat... puas hati kan kak walaupun terasa penat sangat...

akak dapat adik ipar baru ke???
tahniah dari ita .. kalau dapat menantu jgn lupa jemput tau kak!!

Ijan said...

Wah.. ni mesti ada something special ni kak ummi kan kan kan? hehehe... apa lah agaknye tu.... jeng jeng jeng... :)

lemongrass said...

Kak Ummi buat segment khas 'makan berdamai menyambut pengantin' untuk majalah mana2 ke?
Ini mesti untuk keluaran Nov atau December ye sbb masa tu kan cuti sekolah so ramaaaaaaaai pengantin.
Kan best kalau masa saya kawin dulu, Kak Ummi jadi caterer, hehehe

Mylady said...

Macam nasi pengantin ja nih kak ummi...

IBUNDA DELIGHTS

Mama Hawa/Mama Nani said...

Salam Ummi...
Cam nak sambut penggantin jer??? Apa2 pun untung sapa yg dtg melawat ke rumah Ummi..yum3x :P

Mas said...

perrhhhhh...sedap2nya....
meleleh air liur dah ni....

Rozita said...

nak teka gak... ada org nak risik anak akaka ke? hahaha... tak ingat pun jawapan kan... ke utk Pahang PM aritu ni?

azila said...

wah..berkenan plak zla tgk bekas kaca k.ummi tus...hhehe

Oh Oeya said...

tuuuu diaaaa.. makkk aiii :)

LUBUK LOBSTER said...

paling suka dengan udang sambal bahtera damai tuh .. menyengat nama dia ! ada suggestion lah kat sini .. kalo lobster(udang kara) buat lauk pengantin untuk makan beradab ok tak ??

http://lubuklobster.blogspot.com

Hanim Wahab said...

salam..nak tumpang tanya..kalo satu lauk pengantin utk 8org makan ummi kira brpa ya..tk

Hanim Wahab said...

salam..nak tumpang tanya..kalo satu lauk pengantin utk 8org makan ummi kira brpa ya..tk