Tuesday, May 11, 2010

Cheesy Meat Roll Bun

Ni lagi satu base dari adunan pizza malus domestica tu jugak sebenarnya...adunan tu boleh dapat 2 loyang pizza tp akak wat satu loyang jek dan satu adunan lagi akak canai, letak inti yang sama gak, roll kan dia, potong-potong setebal 2 inci dan letak dalam muffin cup nih....weee, sekejap jek naik, pastu picit sos cili dan tabur mozarella cheese sebelum dibakar pada suhu 170C selama 20 minit lebihkurang....layaaannnn...hehee..tp rasanya bila jadi roti camni lg sedap la pulak tauuuu...berbaloi betul resepi donut Tim ni tauuuu...macam2 leh kita gayakan...hehee..Sempatlah akak hidangkan bun ni pada family adik yang datang minum petang kat rumah petang Sabtu tu...anak2 dia kata sedap bun nih..hehee...



tengok teksturnya....mmg bersarang n lembut gituuuu...


10 comments:

ijayuji said...

Salam kak ummi! amboiiii makan sorang2 tak mo ajak kita hihihi... kita xchange dgn roti jala akak jugak ni :D, bagus eak buat roll2 gini senang! main tenyeh2 dlm cup jerr :D

Yatie said...

Salam K.Ummi, sedapnya kak donut yg dah jadi roll ni...tak kisahlah janji sedap dan anak2 suka...good idea..akak sudilah terima kad mother's day dari yatie ya, sebagai penganti diri...sayang akak..

Ibu Mifzal Arsyad said...

yummy..sedapnya...sy mmg suka sgt2 mkn roti2 nih..best2..best..tp nak wat x pandai n x dak kelengkapan..huhu

TopsyTurvyMum said...

marbeles kak ummi..pandai gaya-gayakan...meh la 3-4 ketoi tuu..:)

ain said...

kak ummi dan Tim memang kretip!!!

Ezzah said...

alahaiiii sedapnya kak ummi! terliuurrrrrrr... :D

mujur x pregnant. kalo x habisla ngidam. :D

indahhouse said...

salam kak ummi,
terpegun saya nengok. roll doh dalam cup macam ni, sooo cute!

Jay said...

very tempting recipe...loved your awesome click dear.

jalilah_jy said...

salam ummi
minta sepiring buat sulam makan dgn panna cotta ilah..hehe. punah kota..
jihah kan sedang bercuti ..esok ilah hantar dia ke rumah ida bakery belajar buat kek tipu...rm100 2 jam.. nanti leh jihah buat bsnes benda2 ni...sebelah kuarters kami jer ni...

ummi said...

Ika -
Hehe..makan mmg kena sorang2 sebab mulut lain2..ekekee...meh la tukar dgn roti jala Ika yg menawan sekali jalanya tuh...

Yatie -
Hehe..main roll je dah malas2..hehe..mmg laku semacam je..eh ada kad ek, ok nnt akak paste sama dgn kad2 lain ok..

Ibu Mifzal -
Ala senang je tu, xyah ada kelengkapan apapun, ada oven ok. Beli bahan n uli jek..janji rajin kan, try la ya..

TTM -
Hahaa..mmg ala2 malas gak tu kan, main roll jek...meh la duk makan sama Tim..thanks for the dough recipe..i liiiikkkeee..

Ain -
Haha..akak xda la kretip apapun, malas2an gitu..hehe

Ezzah -
Haha..kalau pregnant jgn mintak yg bukan2 sudahlah ya..

Indahhouse -
Wkmsalam..hehe, tu cara senang + malas tu Nurindah...tp yg tu laris dulu..hehe

Jay -
Thanks for your compliments...hehe

Jalilay -
Wkmsalam...waaah bagus tu awal2 anta class baking, xpa kalau minat elok diasah...anak dara Ummi si Najiha tu jadi guru ganti ajar English kat SRK Assunta Ktn je..dia mmg suka ngajar. Najwa pulak baru balik, Ummi suh ngajar Aiman je yg nk UPSR this year..hehe