


Bahan:-
1 ikat pucuk geli-geli (*geli hati lak lg..) - kikis sikit duri2 kat btg tu..
1 cawan santan cair
1 cawan santan pekat
1/2 sudu kecil serbuk kunyit
4 biji cili padi - tumbuk
2 ulas bawang merah - tumbuk
1 ulas bawang putih - tumbuk
1/4 cawan ikan bilis - tumbuk
garam
Cara Memasak:-
Potong pucuk sayur lebihkurang 11/2 inci menyerong dan ambil setakat bahagian yg lembut je. Basuh seperti sayur paku. Campurkan bahan2 lain kecuali santan pekat. Masak hingga mendidih dan baru masukkan pucuk geli-geli (*aih nak suka je nyebutnyaaa..). Kacau dan masukkan garam secukupnya. Bila mendidih masukkan santan pekat, kacau hingga agak mendidih. Tutup api. (*pucuk ni memang cepat sangat masaknya..)
No comments:
Post a Comment