Tuesday, April 22, 2008

Kari Ayam Nyonya - Ready-made Paste * _ *


Ni saja je ummi nak try resepi dari ready-made/ready-to-use paste ni..hari tu masa lunch break, ummi pergi Cold Storage ternampak la paket ni, so igt kalu time bz or nak bersenang lenang sesekali, pakai ni jelah..emm not bad...taste good actually..nnt ummi letak resepi ikut paket n ada ummi tambah bahan sikit..
Bahan Dlm Bungkusan :- serbuk kari daging, daun kari, cili giling, bawang putih, bawang merah, halia, minyak sawit, asam jawa, santan dan air.
Jadi ummi tambah 100 ml air dan 1 sudu kecil serbuk ketumbar serta garam secukup rasa. Itu saja..siap..!! senang kerja ku..hehe

2 comments:

rinnchan said...

Skrng ni memang bnyk rempah-rempah paste ready made di pasaran. Cukup berguna untuk ibu2 yg bekerja dan sentiasa memburu waktu. Utk org2 malas pun ok wakakakaa....Untuk org yg di perantauan pun sgt berguna kan. Paste yg rinn selalu guna cuma tomyam. Spesel dari Siam....heh heh.

I Cook4Fun said...

Ummi, all this rempah paste is my saviour sometimes. Tahu lah sini kadang kadang susah nak dapat ingredients so bila naik gian nak makan masakan Malaysia I masak guna ready paste. Senang :) :)