Sunday, November 1, 2009

Bubur Jagung Lagiiiii...^__^

Jemput makan semua...akak buat ni malam tadi sebenarnya..pelik eh, masak bubur malam2..ah x kira dah kalau nak makan sangat kan...xnak makan nasi ler...kebetulan beli 4 tongkol jagung madu baru2 ni, memang nak buat bubur, dah lama x makan favourite dish akak n family nih....sampai hari ni pun akak duk layaaannn ni..hehe....xyah resepi la kot...dah penah wat dahhh...suka2 nak tayang jek..ngeeee..
Okay-okay..MamaFaMi punya pasal, Ummi letak la link resepi kat Sini eh..Memang la Ma ni saja je nak susahkan Ummi...heheee...

11 comments:

MamaFaMi said...

Ala, naper tak boh resepi, lenkali letak je. Saja suka suka memanjangkan entry. Hehe. bukan apa, tak yahlah kami kami yang 'rajin' ni nak selak belakang belakang... hehhe... Esh ni yang wat teringin je nak buat bubur jagung ni...

blogresipi said...

Kite pon tanak makan nasi ler.. nak makan bubur jagung kak Ummi nie... time kasih akak..susah2 je buh 2 mangkuk utk aiii....hehehe

ain said...

wahhh...sedapnya bubur jagung ada biji saguuuu!!!! nak semangkuk kak!!!

makcikkantin said...

hai, malam2 makn bubur..kira sempoilah. ni makcik tengah perabis serawa pisang yang buat siang tadi.

*E-na* said...

Rajin betul k.ummi ni...mana ngan keje, masak macam2, nk ngemas ag...haiii respect betul! Sedapnya buburrrr....nakkk

somuffins said...

Salam Ummi .. I think you dah tersilap tulis komen. I think you nak komen kat umah MamaFami kot? Anyway, pls visit my blog.. I ada tulis something there.. :-)

kak ina kl said...

salam ummi..mesti best ek bubur ni..

ummi said...

MamaFaMi -
Alah Ma ni saja je nak manja2 kat Ummi eh..ya laa..Ummi dah letak link tu eh..muaaahhhh!

Ijan -
Hehe..meh la akak letak 2 mgkuk..xyah susah2 masak nasi dah eh..Mikael nak gak ke? Hehe

Makcikkantin -
Weee serawa pisang pun sedap..meh tukar2 laa..

E=na -
Hehe..kira rajin ke camtu..hehe..alah kerja routin la E-na.. ^__^

Somuffins -
Weeee...(*tutup muka) malu tersilap masuk rumah eh..alahaiii..Mama la ni dia linkkan kat email akak suh click situ..terus lak citer nama camtu..x tengok2 profile dah, terus jek akak ketuk keyboard, wakakaa..ampun..tp xpa kan, komen best punyer!

Kak Ina -
Hehe..best pada yang gemar la k.Ina kan..hehe

ummi said...

Ain (sori tertinggal dlm list lak..hehe) -
Meh la kita sama2 perabihkan bubur ni eh..

somuffins said...

Ummi, takpe.. komen best punya pasal, dihalalkan, hehe.

Ibudania said...

Bestnya bubur jagung. Hari tu tingin nak makan bubur jagung..nampak cam muda..bila dah buat bubur tu..time hiris terasa nak patah pisau2.
Susah oooo...nak jumpa jagung kat sini..waaa...nak makan bubur jagung gak!!!!