Sunday, November 15, 2009

Hantar Najiha Sambung Sem.2 Asasi Uitm

Alhamdulillah Najiha dah habis bercuti dan akan menyambung kembali Semester Kedua (Terakhir) Program Asasi TESLnya di Uitm Kuantan ni...Resultnya pun alhamdulillah, 2nd best result...Dia pun x menyangka sama sekali, dia target rendah jek...sebab memang susah giler soklan exam katanya...Dengarnya budak yang pandai sekali pun dapat 3.7 jek, lebih point sikit je darinya...Harap2 dia akan berjaya seterusnya...amiiinnn...
Lepas zohor tengahari Sabtu semalam akak hantar la dia untuk register bilik dulu...angkut jugak barang2 keperluan semua sekali...Tapi dia x tdo lagi kat situ, balik rumah dulu...hehe...Dia nak ikut kitaorang ke Segamat ambil Najwa yang dah habis exam dan akan pulang bercuti...Uiiihh dua beradik ni, sorang pergi, sorang balik...bertembung camtu je laa..nasib baik masa raya dan Najiha cuti lama baru ni, Najwa ada jugak balik...begitulah bila anak2 dah besar, sesama sendiri pun dah jadi susah nak bertemu muka disebabkan belajar lain-lain tempat n cuti pun x sama kan...ish ish...kesian gak akak tengok...nak bertukar2 citer or bergurau-senda pun dah terhad....emmmm....Me too, gonna miss her so much!!!
Najiha dah dapat je kunci bilik, terus angkut barang...masuk je bilik tengok xda tikar pulak...bilik lama dulu ada....So, kitaorg mop lantai dan tinggal kejap...gi beli tikar getah la pulak..hehe...pastu balik semula ke bilik, hubby tolong pasangkan tikar getah tu...Najiha pun kemas katil dulu...pastu balik rumah pulak dulu...Ahad lepas balik dari Segamat baru hantar semula dan seterusnya tidur dan sambung belajar la...

Tikar getah yang baru siap dipasang...beli yang murah2 tu jek..tp cantik la pulak..hehee..kemas sikit kaannnn, ok la tuuuu..

7 comments:

ain said...

Tahniah Najiha. Semoga terus cemerlang dn semoga berjaya!!!

geraugebang said...

mesti sunyi bila semua anak-anak balik asrama kan.

Kasawari said...

semoga Najwa pandai2 belajar ek.. study smart tau..

Uncle Lee said...

Hello Ummi, minta ma'af if saya fikir and salah comment, but from my 32% jurassic bahasa understanding, your daughter return to her studies and got a room for herself?

The bilek looks cozy...but is it a double decker as saya ada nampak tangga on the right?
And looking at the first picture, looks like she sharing?

Anyway, congratulations on her doing well in her studies.
Maybe next day boleh apply scholarship datang Toronto for further studies, study Medicine or Aerospace Engineering or Business.

Canada just recently came out new ruling. Overseas students upon graduation at College or University can work here and apply for PR, then can sponsor parents to come.

Anyway, you keep well and have a pleasant week...pergi jalan2 ke Telok Chimpedak, makan mee rebus, cendol, ha ha, Lee.

blogresipi said...

Tahniah Najiha.. keep up the good work. Bila masing2 belajar mcm tu lah kan kak.. susah nk kumpul semua skali :)

Solehah said...

tahniah untuk anak akk..doakan dia terus berjaya.

ummi said...

Ain -
Emmm..so far so good la Ain..hope she can make it till the end..insyaAllah

Geraugebang -
Aah la mmg puunnn...tp sib baik abanglong n k.ngah dah balik for their Semester Holiday pulak..hehe

Kasawari -
Hehe..Najwa or Najiha? Hehe..xpa wish kat dua2 pun lg bagus eh..

U.Lee -
Hello Lee..hehee, yeap! You're right! My daughter return to her studies and got twin-sharing room..hehee..sharp eyes eh! Anyway thanks on behalf for your kind wishes..hopefully she can make it and further studies oversea..I folloooowwww...hehee..Why Toronto?? Hehe..Studying and working at the same time?? Kerja cuci pinggan dia nak ke..hahaaa..Emm, you just came by with good news!! ^__^ Hehe..come, come and let's have our cendol and keropok lekor here at Telok Chempedak..
Thanks Lee..You keep well and smile always!!

Ijan -
Thanks doakan anak akak..camtu lah bila masing2 dah belajar jauh2..susah nak plan jalan2/cuti2/makan2..hehe

Solehah -
Thanks ya...amiiinnn..