Sunday, November 15, 2009

Pulut Kuning Dengan Sambal Ikan Bilis

Salam hujung minggu semua....ni bekfes family akak pagi sabtu semalam...Budak2 Sarawak yang tumpang tdo kat rumah ni pun makan ni je lah sebelum abanglong hantar diaorg ke bus-station...Pastu, lepas zohor akak kena hantar Najiha daftar bilik dan angkut barang2 semua dah ke Uitm Ktn untuk Semester II seterusnya...Akak mmg terasa rindu nk pekena pulut kuning la pulak...Kebetulan pagi semalam ayam masak padang ada belen lagi tuh..akak masukkan dalam microwave aje dan panaskan..Pastu akak kukus pulut dan buat sambal bilis...mmg akak suka sangat makan pulut dengan sambal bilis camni sesekali..boleh x ingat dunia tauuu..hehee..So laayaaaaannn okiessss...akak nak mengemas rumah segala la pulak ek..

5 comments:

Marina Monroe said...

Salam ziarah..Oooh! my favourite tuh, tambah timum, telur rebus, memang tak ingat apa..especially akak yang ada diabetes..melambung bacaan gula..

makcikkantin said...

alahai ummi, telioq pulak tengok pulut kuning tu..tp makcik suka makan dgn telur goreng bawang...dpt enjoy the taste of pulut.

E-na said...

ada lg ke ummi? cukup x utk 4 org mkn ni...he he

ain said...

saya pulut kureng sikit tp sambal tumis tu memang fav saya!!

blogresipi said...

Alahai pulut kuningggg!!!nak jugak!!!! nak makan dgn ayam mask padang tuhhh!!!