Pagi ni, hubby beli nasi dagang special kat Restoran R&R, Jalan Besar, Kuantan (*hehe..promote sikit..leh mintak diskaun kat toke kedai ni..hehe). Memang famous nasi dagang kat restoran ni...gulai ikan tongkolnya....sedaaaapppp! Lama gak dah x rasa. Jadi tengahari tadi Ummi cuma sediakan hidangan ringkas untuk lunch. Apapun, my kids memang suka apa2 saje dari mushroom soup..leh makan dengan roti jugak.
Bahan:-
200 gm isi ayam - potong kecil
1 labu bawang besar - mayang nipis
2 sudu besar butter
2 cawan cendawan butang - kerat 4
3 sudu besar tepung jagung
2 kiub pati ayam
1 sudu besar sos Worcestershire
1 sudu kecil serbuk lada hitam (*boleh tambah)
1/2 sudu kecil serbuk parsley4 cawan air
1 cawan sour cream
daun sup - potong halus
sedikit parutan cheese
sedikit garam
Cara Memasak:-
Panaskan butter, tumis bawang besar hingga layu dan masukkan ayam. Kacau dan masukkan cendawan. Masak sebentar. Masukkan bancuhan tepung jagung bersama air. Kacau rata. Masukkan semua bahan-bahan lain dan masak hingga mendidih. Jika kuah terlalu pekat, boleh ditambah air panas. Seimbangkan rasa. Angkat dan parutkan cheese. Hidangkan bersama shell pasta dan ditabur sedikit daun sup.
2 comments:
ummi kalo ada masa pls email me yah sinahbisc@yahoo.com *kelip2 bulu mata minnie mouse* hikhikhik
oraiittt kakmOn..heheh
Post a Comment