Saturday, January 7, 2012

Tuna Puff

ASSALAMUALAIKUM....Hari yang sibuk jek kalau tiba hari Sabtu....aktiviti masak2 tak banyak sangat sebab duk mengemas-ngemas sikit laaa...dengan kain yang al maklumlah kan... Lagi pun tinggal bertiga jek dah ni lepas anak2 balik sekejap masa study week hari tu... Masak sempoi bebenor...main taraaamm jek kata org... Jamu mata dulu la eh.. Entry minggu lepas2 gak nih..buat masa family adik datang tidor kat rumah masa berurusan pasal rumah diaorg kat sini... Layaaannn...
Akak malas dah nak taip resepi....dah banyak kali dan banyak versi gak cara buat puff ni... Ada yang pernah menggunakan pastry puff 4x4 jenama Kawan tu...Ada yang mengguna paratha or flakey puff bulat jenama Kawan jgk.... Yang ni menggunakan paratha puff. Frankly telling you, i like paratha or flakey puff most!... x hancur berderai nak makan dan lebih sedap.

Untuk resepi dan cara membuat sila rujuk Sini, Sini dan guna pastry puff di Sini la yeaa...Boleh jugak search kat side bar atas tu dgn menaip Puff or Paf jgk..

8 comments:

Amie said...

Selamat petang Kak Ummi,
kita datang awal ni... mesti tuna puff masih panas lagi... bolehlah minum petang di sini ye Kak Ummi.

Sunah Sakura said...

sedapnye nampak.... T_T panas2 mesti sedap kan...cepat masak untuk orang sakit ni... T_T

dZana said...

aslmkum kak ummi... sedapnya ...

AZLITA AZIZ said...

salam kak...
sedapnya minum petang sambil makan tuna puff.. bila akak tayang ni baru teringat puff tu ada lagi dlm ais box dah lama tak berusik..
emm boleh juga buat sarapan esok..

tapi yang paratha puff ni ita tak pernah cuba lagi.. kalau kak ummi kata sedap! nanti nak gi cari lah..

Yatie said...

Assalamualaikum Kak Ummi cayanggg...akak ni saje je taw goda aaiiii dngn benda2 mcm ni...arini penat ngemas, pastu cepat2 masak..bila anak2 dah makan terus tanya apa menu minum petang..adoyaiiii tak tau nak ckp apa daaaa..tngk paratha puff akak wat yatie jeles tawww..kalau boleh nak hidang terus je kat anak2...he3..leh gitewww...hah3 tak masuk akal betulkan..

tun_telani said...

assalamualaikummm ^^
sedapnyer.. tun mmg suka sgt guna paratha utk ganto puff pastry. maklum la kt sini atau kat kg mmg xde nyer nk jumpa pastry kawan tu.. mmg handy betul kalau ada paratha dlm fridge.

terrie said...

I really shouldn't be looking at food blogs at 11pm.. these look very yummilicious though!
http://sugarpuffpuff.blogspot.com/
enjoy!

HomeKreation said...

Ummi cayang, Along pun buat puff tapi inti sardin - baru tadi entri tapi kuih nya abuk pun takda lagi....hehe