Sunday, January 8, 2012

Selamat Hari Lahir Buat Mat Gebu aka CMG

ASSALAMUALAIKUM dan SELAMAT HARI LAHIR ditujukan khas kepada Mat Gebu a.k.a CMG atau nama penuhnya Adnan bin Ibrahim, seorang Sifu Blogger Masak-Masak yang tidak asing lagi...Geng masak-masak kalau x kenal lagi Mat ni, bermakna belum lengkap lagi la explore dapur alam maya ni kan...kan.. Ramai yang x kenal rupa Mat ni kan...dia mmg pemalu ala2 kucing lentok mcm kat gambar atas ni laaa., ya laa kan, sebab selalu x cukup tidur...tp kalau dia mencekau...habis dapur berterabur dengan tepung segala...(kiranya macam kucing cari lauk x jumpa laa kan...hehe)

Di kesempatan (auto published entry ni...) akak dan abang mendoakan agar Mat dipanjangkan umur, murah rezeki, sihat walafiat dan di dalam lindungan dan rahmat Allah swt. selalu hendaknya di sepanjang kehidupan di dunia dan akhirat. Amiiiin...

Semenjak memasuki alam blogging masak-masak ni, suatu nama tersohor sering jadi sebutan kerana perkongsian resepi-resepi mantopss dan tips serta panduan yang tidak terhingga banyaknya. Ramai yang begitu kagum dengan Mat Gebu dan amat sukar ditandingi sehingga ke hari ini. Ibarat kumbang di tengah makcik2 bunga....hehehhee... Bertuahlah ibu dan ayah Mat yang mempunyai anak yang begitu baik, melayan makan minum dan sabar dengan karenah yang datang hari ke hari.

Akak juga bersyukur kerana berpeluang mengenali Mat dan berterima kasih atas budi yang ditabur kepada kami geng masak-masak ni. Diharap Mat akan terus diberikan idea dan sudi berkongsi lagi untuk jangkamasa yang lebih panjang selagi kudrat dan masa mengizinkan ya Mat...

Renungan Untuk Awet Muda ni ya Mat...hehehe

We turn not older with years, but newer every day.
- Emily Dickinson

You are only young once, but you can be immature for a lifetime.
- John P. Grier

12 comments:

Citarasa Rinduan said...

ayu pun rasa syukur mengenali CMG

selamat hari lahir buat CMG..

ilahjy said...

bertuah che mat...selamat hari lahir che mat....tumpang lalu dapo ummi nie...

Mat Gebu said...

terima kasih kak ummi.....

Kak Rose said...

Happy birthday Mat... may u are not just a year older but a year better...

pssttt... we have the same birth date!

Sis-Lin said...

alhamdulilah...kita sama2 doakan yg terbaik bt semua...
kawan selamanyaaaa..

rahel said...

Baeknya Kak Ummi..

Selamat Harijadi CMG...

Chah said...

Ouch sungguh touchingla plak baca entry kak ummi, hepi bestday cikmat....kau memangsinar hidup kooo!

HomeKreation said...

Along pun tumpang wish Happy Birthday kat Mat, semuga lebih mantop lagi.

AZLITA AZIZ said...

Selamat ulang tahun juga buat Mat..
ita pon tumpang gembira dan terharu kerana dapat mengenali bloger masak-masak yang ita rasa cukup hebat dan sangat besar bakatnya..

semoga Mat terus berkarya dan berkongsi resepi yang terbaik..

Doa dari ita semoga sentiasa sihat dan ceria disamping keluarga..

Sunah Sakura said...

tengok gambar tu rasa macam nak buat pavlova..tapi takut takde orang makan kalau buat..

CT Delima said...

As'salam kak Ummi


Tahniah buat Mat Gebu dan selamat ulang tahun ya Mat.

CT juga turut terasa bangganya kerana insan pertama yang ct kenali dalam arena masakkan adalah sifu Mat Gebu. Jasa Mat hanya Allah yang dapat membalasnya. Tiada sempadan untuk diukur betapa ikhlasnya hati anak muda ni menyumbangkan segala resipi tanpa rasa sedikit pun kemegahan. Semoga Mat sentiasa sudi menyumbangkan resipinya sampai akhir hayat...A-minnn

inahar ali said...

salam ummi cayang..kita pun sgt bersyukur terjebak lam dunia blogger serta berpeluang mengenali sifu2 blogger masakan yg hebat cam CMG & ummi nih..mmg respek abihh kt uolss! tabik spring toing..toing!! hepi besday wat CMG..moga terus diberi kesihatan yg baik utk terus berkarya & berkongsi resipi2 yg mantopss lg terangkat! love uollss!!