Sunday, September 19, 2010

Sebahagian Gambar Menjelang Aidilfitri

Taraaaa...ni akak nak share n tayang sikit la gambar2 sebelum dan menjelangnya Aidilfitri baru-baru ni....Biasalah akak tekong masak rendang....ni pun sempat amik gambar rendang daging jek, tengah masak dan hampir nak kering dah tu...rendang ayam lupa nak snap. Mak akak duk bungkus ketupat dengan Najwa dan adik bongsu akak (mak adik). Waaaahhh, tahun ni anak akak Najwa dah pandai balut ketupat palas (lihat jari jemarinya kat atas tu..hahahaa), mak akak ajar dia dnegan adik bongsu akak, kejap jek le catch-up, laju je 4 kilo pulut siap balut. Akak xleh tolong mak balut ketupat la sebab kena handle sorang2 wat rendang segala...adik akak yang lain belum sampai masa tu..Okayy la ni aktviti kaum wanita laaa...tp cik abang kita pun tolong gak, tolong parut kelapa berbelas biji...hehe...

Siap balut ketupat palas....diaorg mengerjakan pulak ketupat nasi ni haa....pakat2 isi beras tu...x banyak buat yg ni, lebih kurang 40 biji jek ketupat nasi ni....

Haaa..malam raya apa lagik! Budak2 mcm2 kategori bila main mercun ni...budak kecik dengan budak tua (anak2 dara, anak bujang n adik bujang akak la tuuu..hehe) tumpang sekaki...Sonok sakan depa ni....kita duk kat dalam rumah x tau apa kes kat luar tu...nampak berasap jek laman rumah Tokki...hehee....Okaayyy layaaannnnn..

Abanglong puunn....gambar anak2 dara xleh tayang laa...sensored hehee....Aiman x kesaaahhh..

3 comments:

fara dean said...

salam ..
rindu betul persiapan raya mcm tu..bila arwah nenek n datuk tak de..mmg kurang betul kemeriahannya..klau tak atuk n nenek lah paling sibuk arahkan kami kemas itu ini..pasang itu ini..klau masak.mcm2 jenis ketupat ada..huhu..rindunyaa..

Ida Ddapur said...

meriah betulnyer kak suasana raya kat kampung...rindunyer kat kg..uhuhuhh,tambah2 ketupat palas mak.

leen hussain said...

salam kak...bab ketupat palas tu memang leen suka..lemang dan segala yg pulut2...tapi buat memang haram tak reti..ekekekek...