Friday, September 17, 2010

Caaaaakkkkkk...!! Apa Khabar Semua.. ^__^

Tahun ni mmg kitaorg x sedondon...

Salam semua....apa khabar semua?? Wawaaahhhh...akak kan malasnya rasa nak update blog...ada masa rasa nak santai2 jek setelah kepenatan sebelum dan sesudah raya...nak demam pun ada...tekak mcm sempit jek, tp x sendat lg laa..boleh lagi makan2..hehee...Ada banyak gambar nak tayang2 la konon, tp buat permulaan ni tayang sikit2 jek..hehehee...just nk tanya khabar dan memberitahu semua bahawa akak n family sihat adanya, alhamdulillah...Esok Sabtu, anak akak Najwa dah nak balik Arau awal sikit laa, takut penat nnt..pastu terus lah Najiha pun ikut sekali laa, drop dia kat rumah mak andaknya di Gombak, then Ahad mintak pak sedaranya hantarkan dia ke Uitm Shah Alam tu...Hb masih xleh nak lepaskan Najwa drive sorang2 lgk ke Arau ni, terutama musim kereta tengah banyak on the road ni, risau dia....so dia temankan Najwa drive ke Arau, balik nnt hb naik bas la...Kalau hari2 biasa tu x rasa risau sangat laa kalau Najwa ada geng. Ni semua geng dia naik bas terus ke Arau jek. Apapun sibuk lah akak hari ni, nak prepare apa2 yg nak dibawak balik oleh anak2 akak ni...hehee

Apapun, layan je laa aksi-aksi anak2 yang sonok sakan kot...mak n abah duk dalam rumah tak tau hal diaorg duk posing2 kat luar...Okayyy, gambar the making of ketupat n rendang serta sessi bermaafan semua, nnt lah akak update, kalaaauuu rajin...hahaha, insyaAllah...

waaaahhh "kembar x seiras" akak ni, masa bila budak2 ni kebas inai Mekah Tokpuan diaorang ntaahhh....berinai sakan semua anak2 buah...weeyyy

Di bawah pokok manggis di tepi kolam ikan Tokki...

Anak sapaaaa la tuuuu...

slim tak Aiman skrg? Baju raya tahun lepas dah nampak senteng jek...hehehe

11 comments:

Ummi Hanie said...

sweet je semua ... :)

slmt hari raya k.ummi !

ilahjy said...

salam ummi
salam aidil fitri buat keluarga ummi.
seronok kan semua berkumpul.. 4,5 thn lagi semua dah terbang...huhuhu.. najihah balik UMP ahad ni..

Yan said...

Salam Kak Ummi,

wah...besar - besar dah anak akak ye..Sat lagi menantu lah tu..

K.Nor said...

welcome back ummi.. dah puas beraya ya.. hehe meh kira salam2.. slmt hari raya ya..

Jay said...

Glad to see you again...Nice post..

Tasty appetite

ijayuji said...

Salam kak ummi! ingat nak raya cukupkan sebulan wakakaka... welkem back!!!! mekaseh tuk doanyer jugak ya.. amboiiiiiii..baju emak jer yg lain ni, apa kes?? kain tak cukup ka? alasan lah tuuuuu ehehe selamat hari raya! selamat kemas umah!

sarah-najwan said...

salam kak ummi..
kuantan dok kt mane yer??

Nina Suria said...

wah beraya sakan korang ek.. jeles kakmOn tau! awat mami dia tak ikut posing maut gitu. Kalau mami turun pasti lg gempaq kan?

maaf zahir dan batin :)

Uncle Lee said...

Hello Ummi, before I change gears, let me say to you, 'Terima kaseh seribu' for your kind tuition to me re the coming Royal dinner invitation'. I have copied your tuition, ha ha, in block letters...
Lets hope dapat makan rendang and ketupat, not itek ke salmom, ARHAAAA HA HA.

Isteri saya kelam kabote! You know la what women are like in these situations....
Saya pulak nak keluarkan my Spanish dancing shoes in cold storage, nak polish sampai kilat boleh tengok sikat rambut, ha ha.

I love the photographs here. Waa, kalau saya muda lagi, tentu lepas handbrake tengok these beautiful SYTs, ha ha. I suka that house. Really beautiful.
And I really miss my kampong friends too.

You keep well Ummi, stay young, stay beautiful and simpan satu lagu dalam hati. Jangan lupa tu chili merah lipstick, Lee.

Mat Gebu said...

Salam kak ummmi...
waaaa, N3 gedekkknyaaa..sabau je aku..hahaha..ha ah kan aiman slim laa..pak mat juga yg menten gebu..biasalahh lemak mahal kan...

Joyce H. said...

You have beautiful kids !!! Adorable family !!!