Thursday, September 2, 2010

Thai Seafood Tom Yam

Taraa...masak apa petang ni? Mesti best tu...akak ni kan, mood masak mcm dah merudum pulak...xtau napa...tunggu anak2 semua balik la masak semula. Hari ni mcm nak tawaf bazar je laaa..lg pn Aiman berbuka kat Sekolah dia ada Majlis Khatam Tadarus Quran....sesekali bole la kan, hehee....Okay ni menu berbuka semalam, akak wat Seafood Tom Yam menggunakan pes Thai Tom Yam yg dibeli di Padang Besar dulu...baru nak cuba hari ni...Rupanyaaaaa...sedap sungguh pes ni..

pes Thai Tom Yam yang dibeli di Padang Besar dulu...sgt sedap!

So inilah rupanya Thai Seafood Tomyam akak, tambah jek air, udang, sotong, bawang besar, tomato, serai, halia, batang celeri, cili padi, daun limau purut, karot, putik jagung, garam dan gula secukup rasa....xyah resepi la eh..akak x letak ayam pun...terpulang laaa

3 comments:

ijayuji said...

Salam kak ummi! tom yum kalau akak bg kita sekawah mmg kita tak tolak hihihi..mmg suke dgn tom yum made in mesia made in thai ni kita kurenggggggg sikit :D

This is .... said...

kak, halal tak paste tu? nampak sedap!

Nurul Izzati said...

tumpang promote..sy pembekal pes tomyam thai...nk order boleh whatsapp call sms kt no 0194000130.. :-)