Wednesday, October 7, 2009

Choc Sour Cream Cake For Me...^__^

Alhamdulillah, syukur yang tak terhingga kerana masih dipanjangkan usia ku...setelah 43 tahun melihat matahari, awan, bulan dan bintang..merasai suka duka kehidupan dan merasai kenikmatan hidup yang semakin bahagia rasanya...dikelilingi suami dan anak2 serta insan-insan tersayang dan sentiasa merasa diri ni disayangi...x dapat nak digambarkan dengan kata2...semoga perjalanan hidup ini akan sentiasa dipermudahkan, diberkati dan dalam lindungan Allah swt. jua...Semoga amalanku juga makin bertambah hendaknya...amiinnn....
Sempena di hari lahir ini, Ummi ingin mengucapkan ribuan terima kasih yang tak terbalas dengan wang ringgit mahupun harta benda di dunia ini kepada emak yang telah melahirkan Ummi ke dunia ini dan abah yang turut sama mencurahkan kasih sayang dan memberi tunjuk-ajar kepada Ummi dalam meniti kehidupan ini. Buat suami yang sentiasa bersabar dan memahami karenah, menghulurkan bantuan dan menjadi teman paling setia, sesungguhnya pada Ummi "caring means loving so much". Buat anak2 juga yang menjadi penguat semangat dan menceriakan hidup ini...Terima kasih juga kepada anda semua yang sentiasa berada di hati Ummi dan sentiasa menceria dan memeriahkan hidup ini...
Petang semalam dengan demam yang baru nk kebah dan kepala fenin2 ni..Ummi sempat la buat kek ni...hehe..sendiri buat, sendiri potong, sendiri makan..biasa2 saja, no topping, no deco..x da daya dah laa.., lg pun dah cukup dengan sirap coklat yg dituang di tengah2 dan di atas kek sebelum dibakar...Kek ni kegemaran anak2 sebenarnya..jadi sebab akak ni dah x berapa nak makan kek, so besday akak tp buat kek kegemaran anak2 la yaa...Kek ni memang sedap...dah pernah 2 kali buat, rasanya ni kali ke3 dah...cuma dah lama x buat...Nanti petang, bolehlah masak2 special sikit kot...makan2..hehe...Resepi nnt akak semak balik dan letak sini k...
Okayy sesiapa yang nk try, sila klik kat Sini yaa...selamat mencuba!!

18 comments:

Zaitun said...

Salam ziarah n salam perkenalan

Happy birthhday semuga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki, juga semuga menjadi hamba Allah yang lebih bertaqwa mudah-mudahan.

Saya ni memang jadi silent reader blog ummi agak lama juga.Banyak recipe ummi yang saya dah cuba maaf dan terima kasih sedap2 masakkannya.

HAZEL said...

Happy Birthday kak ummi.... walaupun saya tidak selalu letak comment kat sini tapi saya selalu mengikuti blog resepi kakak yang sedap nie....

Buat kakak ummi semoga dipanjang umur, murah rezeki dan semoga berbahagia bersama suami dan anak-anak tercinta.. Amin.

Jun said...

ummi...slamat arijadi...dpt hadiah ape tu ek? moga panjang umo, murah rezeki..bahgia selalu..

lemongrass said...

Kak Ummi,
Happy birthday. Semoga Allah berkati hidup Kak Ummi always and berbahagia disamping family

ain said...

HAPPY BDAY KAK UMMI!!! SEMOGA SENTIASA DIBERKATI DN DIRAHMATI ALLAH!! semoga berbahagia bersama keluarga hingga akhir hayat!!muahhh!

sdpnya bday kek akak tu!!!!

Lolozh04 said...

Salam Ziarah dan Salam Perkenalan...

Selamat ulang tahun hari lahir...semoga Kak Ummi dikurniakan kesihatan yang baik untuk terus menulis di blog ini....AMIN

ilah_jy said...

wah kebetulan lagi ni umi..kita sebaya ..pastu anak ilah pun smbut brthday hari ni 7 okt 91.. happy brthday yaa...ummi sga pjg umur murah rzki...
ilah 19 ogos 66..

zaza said...

salam kak ummi sayanggg...
selamat hari lahir.. moga dirahmati Allah hingga akhir hayat.. semoga dikurnikan bahagia berpanjangan hingga ke syurga..

selamat hari raya jugak utk akak sekeluarga, mohon maaf sbb tak reply msg akak dlm s/box aritu.. zaza bercuti panjang, keadaan tak brapa sehat..

Allah bless u akak.. muahh!!
ps: boleh tak kasi phone number akak kat zaza?? nnti emel k.. :)

Aida said...

Selamat Ulang Tahun Kak. Semuga terus dilimpah rahmat kabahagiaan dunia akhirat... Sedap nampak kek tu.. nak resepi boleh..

hana said...

k.ummiii.. epi besdayyyyy!! moga pjg umur murah rejeki!! n menten ayuuuuuuuuuu!!! ehehehehe

bintangku said...

Hepi bestday... semoga pjg umur dan dimurahkan rezeki..

CT Delima said...

Selamat Ulang tahun K.ummi sayangggg... terlewat sehari wish ni.jangan kena denda dah ler hehehe.
Doa dari ct semoga k.ummi bertambah2 muda cantik sentiasa, panjang umur, di beri kesihatan yang baik2 dan di sayangi insan di sekeliling k.ummi..Aminnn

hijriah-hidayad-hiwayat said...

happy birthday kak ummi. semoga dipjgkan umur, dimurahkan rezeki slalu.

Thanks for sharing, sharing is caring.

JC said...

Selamat hari jadi kak Ummi..semoga sentiasa diberkati Allah dan berbahagia selalu

kak rusnah said...

Salam Ummi...kak rus ucapkan Selamat Hari Jadi...panjang umur,murah rezeki dan diperkukuhkan iman selalu,berbahagia sepanjang hayat....resepi blog ummi memang hebat malah cantik menawan....

blogresipi said...

Salam Kak Ummi.. selamat hari lahir yg ke 43.. mude lagi akak kite nie... comey lote lagi.heheh... apepun, semoga akak sentiasa dikurniakan kesihatan yg baik dan semoga sentiasa gembira disamping keluarga tersayang... psst, nak kek sepotong!hehehe

K.Nor said...

sori ummi,, tertinggal beca nih.. happy belated birthday ya.. semoga semua doa dimakbulkan Allah.. amiin...

ummi said...

Zaitun, Hazel, Jun, LG, Ain, Loloz, Ilahjy, Zaza, Aida, Hana, Bintangku, CT, Hijriah, JC, Kak Rusnah, Ijan, Nor - Terima kasih banyak2 atas doa yang dipanjatkan, semoga kalian juga sentiasa diberkati dan dalam lindungan Allah swt jua hendaknya...Sayaangggg semua2...muaaahhhhhh!!!!