Thursday, October 22, 2009

Oreo Cheese Cake Dan Sekadar Mini Birthday Party

Citer dah 2 hari lepas dah ni masa besday Aiman, akak ingat nak masak2 tapi my SIL pesan xyah laa, dia nak bawak KFC untuk makan2 di rumah akak...My SIL ni guru sesi petang, jadi acara makan2 dibuat sebelah malam laa...Habis je waktu sekolah, dia terus singgah beli KFC. Akak pun suka lah sangat, balik kerja xyah masak2 kan..hehee..rehat je...Ni sekadar suka2 aja..x jemput orang lain pun, anak beranak jer....Jadi akak buat je Air Jimi Asmara tu, sbb my SIL n anak2nya suka air tu..So layan je lah ya..Resepi cheese cake tu akak dah letak link kat entry besday Aiman tu kan..


sebelum dingap!


Set Combo KFC ni cukup sangat2 tuk 2 family...tu pun x abis..

Aiman n his cousins...ada yg baru balik sekolah tu haa...x tukar baju lagi..


Ni lah rupanya lepas dipotong dan bakinya akak bagi fmly adik ni bawak balik separuh..Akak pun dah lama x makan..mmg sedaaaapppp!!! Lupakan kalori sebentar..hehe

10 comments:

MamaFaMi said...

Ngapa you goda goda i dengan cis oreo ni... I rasa tak tahan dah ni... ahakss...

blogresipi said...

Amboi sonotnye dpt makan kek ngan kepci tuh... kalo i pun tak sempat bukak baju sekolah dah terjelepok kat meja makan tuh.hehehe :)

ain said...

kak ummi....sukanya oreo ciskek akak tuuuuu!!! tp lg suka tengok cakestand akak! cantikk!!!

psst...sukalah lagu azlina aziz ni!!

LOVE said...

Glamer la kek tuh KakUmmi!!! hihi! ;) Love pun nak! dah abis ker???

iaaini said...

Kak Ummi, menarik sungguh Oreo cheese cake akak. Kak Ummi kat Kuantan, dok kat mana? Bandar Kuantan ke?

ummi said...

MamaFaMi -
Haha..mmg suka pun goda-menggoda ni Ma..wakakaa..meh la amik ada sepotong lg ni ha..hehe

Ijan -
Hehe..tu la pasaii, xdan2 anak sedara akak tu mandi tukar baju dulu pun..

Ain -
Hehe..suka ciskek kena buatlah..kalu suka cake-stand tu kena beli la pulak..hehe..alah murah pnya tu..kat Giant Segamat akak rembat..hehe
(*owh peminat Azlina Aziz ke Ain.? :D)

Love -
Haah, mmg ciskek tu glamour kat blog akak nih..Thanks to Joyce tn pnya resepi asal tu...Nak jgk ke..kongsi dua la dgn Mama tu eh..dah la sepotong, kerat dua lak..alaahaiii

Iaaini -
Menarik dan sedap tau ni...Aah akak duk Kuantan, kira area bandar la..hehe..tepi bandar..Iaaini duk mana?

iaaini said...

Kak Ummi, saya kat Penang tapi kampung kat Kuantan. Kalau cuti panjang memang balik ke Kuantan, Taman Guru. Kak Ummi kat mana ye? Kak Ummi ada Facebook?

Mat Gebu said...

Arghhhh!!!...macam mama fami juga, why lahh u seduce me dgn oreo cis!! kek ituuu....tak tahan tau tgk bila kek itu sudah di potong...sabar jee lahh!!!

ummi said...

Iaaini -
Owh Taman Guru eh..Akak duk Cenderawasih..FB? Xda la Aini..x terlayan dah blog ni pun rasanya..hehe

Mat -
Alah..akak memang suka goda2 orang..hehe (orang pompuan laa) sebab nak suh diaorg masak..Macam ko tu, hehee..byak goda akak dgn RA jek! Jelesss kita...

Anonymous said...

salam ummi~~~
boleh x nisa nak number telefon ummi..nisa nak tanya mengenai oreo cheese cake..if ummi x kisah..boleh hntr thru email nisa...
noranisah.ghani@gmail.com

nisa xder blog..tapi berminat nak buat oreo cheese cake ummi..cume x berape faham..tue yg nak calll ummi..if ummi x kisah...
wassalam