Friday, October 9, 2009

Ni Kira Hadiah Besday Eh ??


Eeleeehh...hadiah dibeli dah lama jugak sebenarnya ni, bulan pose hari tu..dah beli duk lepak je kat dalam kotak, bz je bulan pose...x kuasa nak layan...hehe..lgpun dah senang hati dapat, ni baru nak tayang..xpa la kan..mmg x guna pun lagi..baru je kuar kotak...bulan pose mana ada buat roti apapun...Kebetulan hubby ada rezeki lebih sikit...kitaorg kerja satu ofis kan...duit lebih ke kurang ke mesti akak ter"tau" jugak..(*bukan saja2 nak amik tau laa...heheee)
Pastu buat2 la tanya, xda nak beli apa2 ke tuk Ummi...Suspen je hubby, nak apa pulak la kali ni...Jom bang, masuk kedai barang jap...barang elektrik...bukan perabut..hehe...Alah, dulu g KL pun puas survey sana sini...macam la xda kat Kuantan, ada rupanya mende alah ni...harga pun dpt lagi murah dari KL...hehee..buat penat je round2 KL haritu..last2 beli kat Kuantan gak, kedai yg akak selalu angkut barang2 pulak tu..hehe...toke kedai mmg dah tau dah...asal masuk je mesti "lekat" punya...wahahaa...(*padahal, mmg akak nk beli la baru masuk kedai pun). Ya lah, hubby pun mmg xnak masuk kedai kalau xda duit n tengok2 je...dah nak beli n ada duit lah baru masuk kedai kan, kan..So ni dia..Hubby cakap ni kira hadiah besday laaa...so bila besday dpt kad je laaa...hadiah xleh mintak dah...Lagipun, masa ikut hb pergi istana haritu, dh dapat handbag baru jgk dah..dah lebih2 je akak ni...hiikksss...emmm...ok laaa...alhamdulillah, dpt gak hajat hati ni..Apapun akak sj la nak share je kegembiraan akak bila dpt "pembantu" baru ni yaaa...wpun x seberapa, tp cukup suka dan bersyukur...sapa2 yg berhajat tu akak doakan akan dpt jugak la suatu hari nnt...amiiinnn... :D


Lama sungguh dia beradu dalam ni...

Sian dia, baru la keluarkan dari kotak dan naikkan atas kabinet ni..
duk sini diam2 eh..kawan baik2 dgn microwave tu eh..jgn gaduh2..hehe..nanti akak kerjakan ko ya cik BM..hehe..(xdan nk baca manual book pun lg...)

22 comments:

Anonymous said...

Ummi boleh tak tanya hubby ummi baper rege BM yg dibeli tu, CB mmg tgh mencari satu tak dpt2 lagi, Kalu harga ok nk beli lah satu.
TQ
CB

ain said...

alahai bestnya kak ummi...hubby kita balik nanti...kita nak suruh dia belikan kita BM gak le.hihihi

LAYLA said...

salam ummi.bestnye dapat bm.kat kuantan tu kdi mana ummi?nak survey jgk la....hee

hana said...

laaaa aritu akak tk abis round kot! abih la ko BM kene kerjakan tuan ko lps nih! kikiki.. jom kak merotiiii!

K.Nor said...

ish cam sama jer dgn yg nor punya.. bukan amik yg nor kan.. hehe.. sama gak dgn yg leen punya nih.. welcome to the club!

Azura Suhaimi said...

Salam kak ummi, bestnye dpt BM, dh lama mengidam nk beli tp lum ada rezeki..tumpang gembira utk kak ummi :-)

cikmanggis said...

salam ummi..cam kita punya la..hehe pasni meroti la kita ya...

Zaitun said...

Salam

Jelees ni nak cari juga tak tahan tengok Ummi dan Hana selalu tayang roti.

MamaFaMi said...

Vaaa vaa vaaaa lepas ni, siaplah entry roti Ummi berderet-deret keluar cam tentera Jepun nanti! Hihihi... selamat meroti ye...

Iza Aziz said...

waaa... best nyer dpt BM. Kalo me'roti' tu, jgn luper paste kan kt sini...

cikin said...

bestnyer akak ada BM..:):) nnti share2 la resepi yer.. heheheheh..;)

hijriah-hidayad-hiwayat said...

salam kak ummi...BM tu reganya brapa? tringin lama dah ni... tp brapa dok survey rega.

geraugebang said...

kalau buat roti guna mesin basuh mini ni, campak gandum gitu-gitu je boleh jadi roti ya? Mesti mahal kan? kalau gerau yang mongek buat kek ngan roti ni buat guna mesin ni boleh jadi tak rotinya gaknya?

sunkist said...

pasni banyak la resepi2 roti kt umah kak ummi.. :)

3E said...

Kak ummi...saya linkkan blog akak dengan saya punya....

ummi said...

CB -
Hehe..xyah tanya hb pun..akak ikut sekali, harga asal RM699.00, toke kedai less RM550 akak jual mahal, xnak. Pastu mati2 dia x kasi, mati2 akak lagak xnak..ekeke (*dlm hati, nak jugak)..Pujuk2 lg dpt RM500..mmg teruk pujuk, tu pun sbb kenal dah byk amik brg dgn kedai tu..hehe.kira dah kenal la..so pandai2 la tawar harga, ntah2 dpt lg murah...tp susah gak tu..hehe

Ain -
Alah kalu nak, Ain gi je beli, mintak permission n duit je dari hb..hehee..xpun, lmbt lg la tggu hb balik kan.. :D

Layla -
Kat Ktn, BLT Trading (tepi simpang trafic light area Green Leaf Hotel tu). Beli jgn x beli..hehe

Hana -
Aah la kot..dulu pndang Ktn ni mcam koman sgt, igt xda hehee..last2 dpt sini jugak..wat penat je survey kat KL tuh! Tp xpa, survey BM kat KL, tp belinya barang lain..hiikss!

Nor -
Kalu sama brand, xyah la ummi baca manual book, terus Nor ajarkan je laa..x kuasa tul nak baca..hehe

Azura Suhaimi -
Emm..bestlah..suka hati! hahaa..

CM -
Ooiihh sama dgn CM eh..so xyah baca buku manual la..tnya CM je cara nk guna..maleh tul nak baca2 ni..hehe..melambat jek!

Zaitun -
Ha, meh pakat2 beli..kita meroti ramai2..

MamaFaMi -
Ha ya laa..nnt kuar cam tentera ke lanun ke x tau la Mama..resepi mama la kena try dulu..hehe

Iza Aziz -
InsyaAllah...akak kongsi nnt..

Cikin -
Meh pakat2 kumpul duit, boleh beli nnt..hehe..pakat2 meroti..tutup la kilang roti pasni..ehhe

Hijriah -
Tu ada akak terangkan harga kat CB kat atas tuh!

Geraugebang -
Kalau dah ada mesin, rasanya no problem..campak2 pun kena la ikut sukatan gak kan..insyaAllah jadi..

Sunkist -
Hehe..ya ke, takut ada BM pun maleh nk meroti pulak..selalu camtu laa..ada brg guna sekejap jek, pastu sepi..ish, harap akak x camtu laa..hehe

3E -
Ok, silakan..thanks ya!

blogresipi said...

Alala... bestnye Kak Ummi. Tambah lagi la sorang tokey roti pasni.hehehe... :)

makcikkantin said...

adoi, dah lah pandai...ada lak pembantu ni, lagi la banyak n3 roti nanti...BTW, ummi nye besday somewhere somewhere ke? kalu ye, hepi besday ye..bila tu?

IMCurtain said...

Salam sejahtera,

Kami ingin menjemput anda menyertai komuniti blogger bagi mempromosikan blog anda secara PERCUMA di laman web kami. Jom berkenalan dengan blogger-blogger terkemuka dan berkongsi tips dengan mereka.

Click pada butang 'Tutorial' untuk mengetahui cara menggunakannya.

Daftar sekarang: Blogger Malaysia [Blogger's Meeting Point]

Malaysia Boleh!

sonata anak kancil said...

Beberapa tahun lepas dah ada BM ni dapat hadiah gak ( ntah macam mana rezeki ) beli satu barang - free satu barang - last2 tak pernah guna pun! beri kat adik...

ima said...

salam kak ummi...alaa dah dapat dah BM tu...bestnya!!!saya pun teringin jugak nak memilikinya...ingatkan ribuan..

Maya Yunos said...

Ummi! Same2 lah BM kita! Cuma colour aje lain...:p