Tuesday, October 13, 2009

Kunjungan Tetamu Beraya Lagi..

Hari Sabtu baru ni akak masih menerima kunjungan tetamu untuk berhari raya...So hari Jumaat malam tu bz gak la duk prepare untuk makan2 sikit n masak sempoi jek...hehe..sempoiii?? sikit ke? Hubby kata, boleh tahan gak beriya nya...Xpalah, sekali sekala..ya lah, suka kan orang nak datang..Kebetulan hari cuti bolehlah masak2 sakan sikit...Sempatlah buatkan nasi lemak hijau, sambal tumis dengan ikan bilis goreng, ayam goreng berempah serai, set mee rebus dan puding laici dangdut sebagai dessert...Nasi lemak hijau tu resepi CMG dah byk kali buat pun, puding laici dangdut pun. Mee rebus tu nanti akak letak resepi eh...Banyak menu sampai ke malam n pagi ahad pun boleh layan lg kuah mee rebus tu..hehee...Kiranya Ahad leh rest sikit laa, celor mee lain, layan lagik..hehe..jangan membazir kan...So laaayyaaannnn...




8 comments:

ima said...

salam ummi...wah berjela menu kat atas meja tu...memang banyak dan sedap pulak tu...puas hatilah tetamu bertuah tu...hehehe

Ummi Hanie said...

cekap la ummi ni kat dapo..turun sket ilmu kat saya ? hehe...

kak ina kl said...

salam ummi...cam ni punya best..nak gilah ke kuantan..masak cedap-cedap tau..tapi entah biler...

datang nak ambil ayam masak merah ummi punya resepi..halal ek c & p..

ain said...

banyaknya hidangannn!!! seronoknya klu sy pun dpt sama memeriahkannya!!!

cikwan said...

kenyangla tetamu ka kummi nanti ni..banyak sedap hidangan..

QueenJah said...

salam tuan rumah..
akak ingin nak try butter cheese cake tu tp nak tanya dulu utk kepastian...boleh ker?

betul ker tempoh baking cuma 30 minit n bakar cara biasa atau stem bath?

didahulukan dgn ucapan terimakasih...

blogresipi said...

Uish rugi kite tak dtg beraya umah kak ummi nie.. penuh meja makanan tue... rugi rugi... :D

Ummi said...

Ima -
Wkumsalam..ish menu bese2 jek tuh..x larat n xdan gak nk wat byk2 sebb kena prepare balik dr kerja ari Jumaat tu haa..hehe

Ummi Hanie -
Wee hehee..mana ada cekap..masak yg bese2 bole laaa..xda ilmu apapun, nak sikit rajin jek..kan, kan?

Kak Ina -
Haha..tgk hari gak k.Ina, kalu hari kerja, x masak la kot, tapau je tuk kak Ina..haha..kalu cuti2 tu insyaAllah laa..hehe

Ain -
Kalau Ain dekat, akak dah ajak dah..pastu lepas makan tlg cuci pggan sekali eh.hehe

Cikwan -
Memang tgk tetamu makan tu smpai menyandar laa..x tau la sedap ke x..hehe

Queen Jah -
Yeap..cara buat dan bakar mmg camtu laaa...ikut resepi orang jgk tuh, alhamdulillah jadi jek..Bakar cara bese jek..

Ijan -
Hehe..nnt nak dtg akak masak lain eh..letak halia n bwg putih byk2 sikit..kasi buang angin..bgus utk org dlm pantang..hehe