Friday, September 11, 2009

Kuih Raya Sumbangan Ofis...Alhamdulillah..Nak Kena Stop Buat Cookies Lak Ke?

Taraaa...alhamdulillah, syukran..syukran....rezeki...dapat lagi kuih raya dari ofis akak tahun ni...tahun lepas pun dapat jugak...tapi kali ni cookies yang diberi lebih sedap, lebih enak, lebih cantik, lebih puashati...Sumbangan ni diberi kepada semua pegawai dan kakitangan 3 bekas kuih setiap seorang...Oleh kerana akak n hubby berdua di ofis ni..so dapat lah 6 bekas (5 jenis kuih). Kuih makmor tu je yang akak n hubby dapat serupa...lagi 2 jenis masing2 dapat lain...Bertuah gak kan, orang lain yang tak berpasangan tu dapat 3 bekas jek, yang pasangan kat ofis ni dapat 6 bekas...kat ofis akak nih ada 4 pasangan suami-isteri..keh keh...Apapun terima kasih kepada pengurusan jabatan akak kerana telah memilih kuih yang sedap2 tahun ni, standardnya menepati piawaian tekak akak n hubby yang suka makan biskut raya (bila hari raya laa..), begitu juga staff lain..semuanya suka....toce, toce kepada Puan Nor Hanum yang telah mencadangkan pembekal kuih yang sedap2 untuk 4 jenis cookies moden yang sedap tuh! Betul lah kan, nak tau cookies sedap ke x, kena suh orang yg ada taste kuih raya gak makan...bukan main tangkap muat jek!
Sebelum dari ni pun ada gak order 3 jenis cookies kat member, x sangka pun nk dapat sumbangan kuih raya ni pulak...dah jd byk jenis dah..alahaiii...So, hubby kata x perlu la banyak2 buat cookies dah...Alaalaa...baru je nk start enjin membakar kuih...dah la ter"sejuk" bila hubby kata camtu...takut membazir pulak...ya la kan, tp katanya kalu dah gian gak nak buat...buat sikit2 je tiap jenis tuh..ekekee..pulak dah...Buat sikit? Biskut Denmark n Chocochips Almond pun dah luak byk tuh...sapa laaa yang duk makan bila balik tarawih..hehehee...So apapun, tengok keadaan laaa...rasa cam nak wat gak sejenis dua lagi..gataiii tangan sungguh nih! So, ada sapa2 nak bagi cadangan? nk suh stop ke nak suh akak buat lagi cookies..ekekee


Sweet Square Cookies

Crispy Chocolate (With Pistachio)

Milky Chocolate

Malatops Crispy

Biskut Makmor (yang ni akak n hubby dpt serupa)

12 comments:

MamaFaMi said...

Nak keja kat opes Ummi gak la, nanti dapat kuih raya...bley cam tu?

hana said...

akak takyah stop wat cookiess laaa!!! yg opis bg tuh pass kat kita!! sbb kita ura2 nk stop wat kukis nih!! boley takkkkkkk??!! kikikiki

ain said...

saya pun every yr dapat cookies free. pun melepas piawaian. ada tu siap ngan tempat kuih lagi. sbb tu sy mls nak buat any kukis, dh byk dapat free kannss!!!

anie said...

akk ni lawak la, buat la lg kak, pastu pos kat sabah ni hehehe, salam kenalan kak, suka tgk blog akk yg ceria dgn makanan ni hehehe, selamat hari raya kak..

sam森 said...

yum yum ~

~Atie+Farid~ said...

amboi...baik nye opis kasik cookies...kalau akak tkmo pas kat atie pun ok jek...hehehehhee

geraugebang said...

tengok pun macam dah tau sedap.

ummi said...

MamaFaMi -
Mama jwtan kosong ada, tp umoqq kena intai2 dulu, takut terlebih matured..ekeke...

Hana -
Yo laaa...akak anta yang opis ni kat ko, akak post ikut blog ni haa..xtau la bila ko leh terima, hehe

Ain -
Waahh dpt cookies siap dgn bkas lg? Tu sudah bagusss...hehe..nmpak gaya kita kena stop buat la kot..thn dpan kita buat pulak, kalu dpt free, kita jual pulak kat Bazar Aidilfitri..hehe

Anie -
Salam kenal..hehee..nnt ada lebih kita post eh..hehee, thanks for dropping by, harap2 kta leh sama2 share masak2 kat sini..hehe

Sam -
Haiiii, thanks for dropping by.. :D

Atie&Farid -
Hehe..ada budget sikit tu..xpun x merasa la kot..hehe

Geraugebang -
Tu laahh..tengok je la eh..sedapkan..hehe

Zaki said...
This comment has been removed by the author.
ima said...

alaa kak ummi buatlah lagi...nanti kalau dah lebih tu hantarlah sini jugak...hehehe

noorsl said...

Salam Ummi...bestnye dapat kur raya..tak payah susah susah buat ..

Nina Suria said...

weh! awat ummi dpt 6 kotak, ni pasti bahagian kakmOn nih ummi sabotaj *angkat jari tunjuk - no no no*