Wednesday, September 10, 2008

Tag Dari Kak Hanieliza

Alahaii tengok tang gambar tu memang suka...tengok tang soklan tu yang x berapa rajin nak membuatnya..Apapun, terima kasih Kak Liza sebab ingat kat Ummi ni...Ku gagahkan jua...hehe..

1. Nama timangan-
- adik beradik, sepupu spare-part >> panggil Ngah/Kak Ngah
- anak2 sedara >> sebelah ummi - mak ngah laa.. sebelah suami >> mak anjang
- kawan-kawan >> ummi/kak ummi

2. Saya seorang yang>>
- peramah
- happy go lucky/suka ketawa (sejak dulu2 lagi sampai Lecturer pun penah tanya nape Ummi ni macam org xda masalah je..)
- pemaaf
- mudah menangis/tersentuh
- kurang sabar
- suka mengemas rumah (dulu2 aktif betul, 2 minggu je alih perabut, xpun xlena tdo..hehe, now dah kurang sikit bila aktif masak-masak [ada masa je, teringat dapur..balik kampung pun kena bodek dgn adik2 suruh masak gak]
- suka melayan budak2..terutama bab makan2..enjoy
- suka siapkan kerja cepat2, sebab cepat nk rehat..tp kalu kat rumah x habis2..ada je..
- suka duduk berbincang terutama dalam family, nak beli/hadiah kat emak dan abah untuk rumah di kampung ke, makan-makan ke, kenduri kendara ke..

3. Insan2 teristimewa>>
- Mak, Abah, Suami dan 4 anak-anak, pendek kata yang Ummi sayang tu lah yang teristimewa, termasuk sahabat!!

4. Makanan>>
- Suka makan kuih2 tradisional, rojak, buah dan juice

5. Favourite colour>>
- Brown untuk pakaian dan warna putih/english flowers untuk deco. Tapi kat luar rumah suka pokok berdaun hijau.

6. Favourite song>>
- Love and Sentimental Songs

7. Benda yg membuat anda stress>>
- Bila nak guna sesuatu barang ke, tiba2 buat hal/hilang.
- Panggil orang repair/hantar barang ke, lambat lak datang
- Duit x berapa cukup sebelum cukup tempoh sepatutnya..hehe
- Bos bagi kerja asyik urgent jek!

8. 3 benda dalam wallet>>
- duit
- kad pengenalan
- lesen memandu (banyak lg, ni 3 yg penting laaa)

9. Kali terakhir menangis beriya-iya>> (bkn nangis sgt laa..sediihh sgt..)
- Balik dari hantar Najwa masuk Uitm Segamat, malam tu nak tidor teringat kat dia, beriya sungguh Ummi tersedu, x penah berpisah dgn anak2 ni..

10. Tag rakan anda (*puas dah nak memilihnya niii..)
  1. Mamafami
  2. Jun
  3. Dayang
  4. Sherry
  5. Kak Rinn
  6. Zai
  7. SL
  8. Hazila
  9. Sitiazma, dan
  10. Mat Gebu

Tapi kepada semua yang sudi berkunjung ke dapur Ummi ni dan rajin nak membuatnya sila2kanlah..Ni pun kira bagi pada yang xda anak kecik laa..nnt x tdo malam pulak buat homework..hehe

3 comments:

MamaFaMi said...

Wahhhhh kat sini pun ada homework! Aiyo yo... dah berderet homework tak buat ni. Ada yang kena diri atas kerusi ni nanti... jangan kerusi tu roboh, sudah!!! Kalau kita tiru jawapan Mat boleh tak? Muahahahaha....

Ummi said...

Mama - sape tiru Ummi rotan dan suh lari keliling bangunan sekolah pulak tau! Murid sume, jawab sendiri tau, kasi otak jalan sikit..Mat, ko dah jawab tu cepat2 antar!! Kang kertas hilang kena curi dek budak2 pompuan ni ko menangis pulak..hehee...

jiha_elyani said...

Ya Ammmppunnn. mak perangai kite sama sungguh la.
Cuma kak de tak rajin memasak je. heee~