Thursday, September 4, 2008

Fruit Cocktail Ice-Cream

Ni simple dessert yang sempat Ummi prepare untuk berbuka semalam...mesti nak ada jugak yang manis2 ni...Jumpa resepi ni kat dapur Maklang...senang dan sedap... :D, mudah kerja Ummi. Thanx Maklang..

Bahan:-
Ice Cream vanila dan coklat (ummi beli je)
Buah koktel dalam tin (tapis airnya)
Coklat Kit-Kat

Cara Menyedia:-
Skopkan ais krim ke dalam bekas. Letakkan buahan koktel atas ais krim. Hiaskan dengan coklat Kit Kat. Hidangkan sejuk2..mudah kan!! :))

5 comments:

hana said...

bestnyer...simple jek! bleh try! :D

ummi said...

Hana - aah..veeerrryyy the simple!! heh, heh...simple tp sedap..itu yg dicari kan? :))

MamaFaMi said...

Waduh, ini macam, diet hancus maaa.... Tapi kalau mama, tak apa, sebab mama tak diet! Ahakss..

Ummi said...

Mama,alah..xyah diet2nya lah!..lupakan saja..xda maknanyaaaa..hehehee..

shima said...

salam ummi..
selamat berpuasa!
wahhh sedapnyerr cocktail kalau dpt tuk berbuka nih mmg kembung perut laaa :p
tgk juadah2 ummi bulan posa ni mmg sedap2... x mcm i br masuk ari ke5 dah sangap dah nk pikir menu adei..