Inilah antara lempeng kegemaran my family...turun temurun dari bonda kesayangan...sedap dimakan dengan telor atau madu. Lgpun memang senang nak wat...
Bahan-bahan:-
2 1/2 cawan tepung gandum
2 cawan air
3 biji telor
1/2 biji bawang besar - hiris nipis
1 biji cili merah - buang biji dan hiris halus
2 1/2 sudu kecil garam halus
Bahan-bahan:-
2 1/2 cawan tepung gandum
2 cawan air
3 biji telor
1/2 biji bawang besar - hiris nipis
1 biji cili merah - buang biji dan hiris halus
2 1/2 sudu kecil garam halus
Cara Membuat:-
Campur aje sume bahan hingga sebati seperti adunan kuih ketayap. Panaskan non-stick pan dengan api perlahan, titiskan minyak dan tuang sesenduk adunan. Angkat kuali dan lenggangkan adunan jadi nipis seperti kuih ketayap. Balikkan dan angkat bila kekuningan. Siap.
No comments:
Post a Comment